ИЗНЕНАЂЕЊЕ Двери и ДЈБ планирају неочекивани савез, а ево због чега је до њега дошло

0
(0)

Београдски избори ће по свој прилици ујединити и наизглед неспојиве покрете – Двери Бошка Обрадовића и Доста је било Саше Радуловића, сазнаје „Блиц“.

 – Радуловић и Обрадовић су на основу добре сарадње у Скупштини Србије дошли до тога да би могли да заједно изађу на изборе у Београду. Питање је како ће помирити разлике и на који начин ће се таквим савезом приближити бирачима – наводи извор „Блица“.

Да се о заједничком наступу размишља потврдио је и лидер Двери Бошко Обрадовић, који каже да им полазна тачка за договор може бити бор­ба против партократи­је, криминала и кору­пције.

– Посланичке групе Дв­ери и ДЈБ имају коре­ктну сарадњу у Скупштини као две посланичке групе праве опозиције. Отво­рени смо за разговор о политичкој сарадњи у будућности, али она зависи од усагла­шавања наших програма јер између њих пос­тоје и велике разлик­е. Оно што сигурно може бити основна тач­ка сарадње јесте бор­ба против партократи­је, криминала и кору­пције. Да ли ће доћи до сарадње о томе ће одлучити председни­штва и главни одбори наших политичких ор­ганизација када за то дође време – каже Обрадовић.

Коментаришући могућу сарадњу, извршни директор Цесида Бојан Клачар каже да није баш да је ова коалиција дошла ниоткуда.

– На изборима у децембру они планирају да заједно наступе. Чињеница је да овај савез није ни природан ни принципијелан, као што би рецимо био, између Двери и ДСС или СНС и Богољуба Карића. Међутим, и једни и други имају изразито опозициони и антивладин наратив, делују антисистемски и нападају и власт, али и опозицију која је некада била власт. Двери су десница, али су изразито против партократије – каже Клачар.

Блиц.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ОТВОРЕНИ ФАШИЗАМ ДИКТАТОРА: Приведено 15 чланова Двери после протеста испред Народне скупштине!

4.8 (4) Полиција је, по налогу надлежних државних органа, привела 15 лица која су учествовала …

Бошко Обрадовић: Пад тензија око пандемије у Србији због избора пре лета

5 (6) Вучићев циљ око избора не бира средство Најновија нагла промена тона и закључака …

Један коментар

  1. Ovog momenta su dveri izgubile moj glas! Toliko!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend