уторак , октобар 17 2017

„Израел на ивици верског рата са муслиманима“

Бивша израелска министарка иностраних послова Ципи Ливни изјавила је да страхује да је Израел на ивици верског рата са муслиманским светом, преноси „Ал Џазира“.

Она је рекла да су тактичке разлике у вези безбедносних мера на улазу у светилишта у Старом граду у Јерусалиму прерасле у нешто много горе и да Израел мора то да заустави, пренео је АП.

Ливни је изјавила за Израелски војни радио да се Израел налази на корак од тога да се сукоб са Палестинцима и сарадња са Јорданом и другим сунитским нацијама, претвори у панмуслимански догађај против државе Израел. Према њеним речима, израелска влада мора да покаже лидерство и спречи да се тако нешто догоди.

Тензије су на високом нивоу у Јерусалиму након што је Израел увео нове мере после оружаног напада палестинских нападача испред комплекса џамије Ал Акса, када су убијена двојица израелских полицајаца.

Арапска лига раније је оптужила Израел да се „игра ватром“ поводом увођења камера као нових мера безбедности испред комплекса џамије Ал Акса.

– Јерусалим је црвена линија. Ниједан Арапин или муслиман неће прихватити насиље над светилиштем – рекао је шеф Арапске лиге Ахмед Абул Геит у саопштењу, преноси АФП.

Aл Џазира

Актуелно

Погледајте како је руска инжењерија премостила Еуфрат (видео)

Погледајте како су инжењерисјке јединице руске армије на реци Еуфрат поставиле мост пред нову офанзиву …

За независност Курдистана у Ираку гласало 93 одсто Курда

Више од 93 одсто гласача на референдуму у Ирачком Курдистану гласало је за независност региона, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons