Још један радник "Гоше" покушао да се убије јер мученик нема хлеба да једе

Још један радник „Гоше“ покушао да се убије јер мученик нема хлеба да једе

0
(0)

Још један радник Фабрике шинских возила „Гоша“ из Смедеревске Паланке покушао је да изврши самоубиство, али је на срећу, његов покушај осујећен, рекао је ФоНету председник Штрајкачког одбора Милан Вујичић.

Он је рекао да не зна разлоге због којих се њихов колега одлучио на тај корак, додајући да не може да каже ни да ли је мотивисан тешким социјалним положајем запослених и ситуацијом у којој се налази фабрика.

Крајем марта један радник те фабрике обесио се на радном месту, а његове колеге тврде да га је на тај чин натерала немаштина.

Његова трагедија иницирала је генерални штрајк Фабрици шинских возила, који и данас траје, с тим што незадовољни радници последњих десет дана свакодневно, на сат времена, блокирају пругу Београд – Ниш.

Незадовољни радници „Гоше“ и данас су блокирали пружни прелаз на Међународном Коридору 10 тражећи исплту заосталих зарад, које појединачно износе између 600.000 и 700.000 динара, спајање радног стажа и оверу здравствених књижица.

Како је рекао Вујичић, још увек нема никаквог помака у разговорима између представника Штрајкачког дбора и менаџмента фабрике, због чега се наставља генерални штрајк, а разматра се и могућност радикализације протеста.

ФоНет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ТИНЕЈЏЕР (18) СЕ ОБЕСИО ЗБОГ БЕДЕ: Није више могао да издржи живот без струје!

ТИНЕЈЏЕР (18) СЕ ОБЕСИО ЗБОГ БЕДЕ: Није више могао да издржи живот без струје!

4.8 (20) Стефан Симић (18) из Мола, који је нестао у недељу увече, пронађен је …

Имовина фабрике Гоша оглашена на продају

Имовина фабрике Гоша оглашена на продају

5 (1) Агенција за лиценцирање стечајних управника огласила је продају јавним надметањем непокретности Фабрике друмских …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend