fbpx

KАДА ЋЕ СРБИЈА РЕЋИ ДОСТА! Мигранти сада опседају границу са Румунијом, на удару Банат!

0
(0)

После организованих инцидената на граници са Мађарском, одсуства осуде НВО сектора и благе реакције државе сада је на мети погранични појас са Румунијим.

Банатски део границе Србије и Румуније свакако није први избор миграната при покушајима уласка у Европску унију, али је спречених илегалних прелазака ипак било.

По подацима које је саопштило Више јавно тужилаштво у Зрењанину, у прошлој години је у средњем и северном Банату настављен тренд илегалног прелажења државне границе и кријумчарења људи.

– Kривични поступци због тог кривичног дела у његовом квалификованом облику, када је кријумчарено више од пет лица, воде се против деветоро окривљених – каже виши јавни тужилац у Зрењанину Зоран Ђуран. – У тим случајевима су 43 мигранта из Сирије, Ирака, Алжира, Сомалије и Бангладеша, уз претходни транзит преко територије Србије, покушала да пређу државну границу према Румунији, да би ушли на простор Европске уније.

Он подсећа и на то да су у прошлој години, на територији у надлежности Вишег јавног тужилаштва у Зрењанину, почињена кривична дела трговине људима у којима су актери били четворо окривљених. У тим случајевима жртве су услед тешких прилика биле принуђене на проституцију или су биле изложене другој врсти сексуалне експлоатације.

Извор: Дневник.рс/Дневна Газета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Србијом влада хистерик, игра се са страхом грађана“

5 (16) Председник Покрета „Доста је било“ (ЂБ) Саша Радуловић оценио је да је Србија …

Предраг Кон 26.01.2020: Мали ризик да коронавирус стигне у Србију, добро је што он нема способност убрзаног преношења

4.5 (17) Ризик да нови вирус корона, који је поникао у Кини, стигне у Србију …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *