Како је "Конгломерат" подметнуо своје људе да би имао увид у планове српске војске?

Како је “Конгломерат” подметнуо своје људе да би имао увид у планове српске војске?

“НАТО је Слободану Милошевићу пре 25 година подметнуо три своја генерала како би имали увид у све планове и акције наше војске”, тврди пензионисани пуковник КОС Љубан Каран.

Према његовим речима, део доказа за то крије се у тајним белешкама бившег команданта РВ и ПВО генерала Божидара Стевановића Мике које је Карану предала генералова удовица.

У то време, 1993. године, Стевановић је био једини кандидат за начелника Генералштаба, али је НАТО прљавом игром успео да га склони и постави своје људе.

Неколико година касније, током бомбардовања, управо су ти људи убедили Милошевића да мора да попусти пред Алијансом јер би нас НАТО снаге наводно сравниле са земљом у копненој офанзиви.

Генералова супруга Бруна Стевановић препричала је Карану како су за њеног супруга протурили причу да је ултранационалиста и да му је надимак Мика Четник.

„Подметнули су Милошевићу некакав интервју за који је Стевановић рекао и доказао да је монтиран“ – преноси Каран речи генералове супруге.

Прљави план

Како нам открива Каран, уместо Стевановића постављен је Момчило Перишић, а на кључна места унутар Министарства одбране и Војске дошли су уз подршку НАТО и Благоје Граховац и Александар Димитријевић. Као неко ко је својевремено био под командом генерала Стевановића (преминуо 2015. године), Каран је имао увид у његове белешке које обелодањују шта се све одиграло на седници Врховног савета одбране у августу 1993, на којој је Стевановићу запечаћена каријера, у којој до тада није било ни једне једине мрље.

НАТО склањао генерале, а постављао своје људе

„За начелника Генералштаба био је планиран Стевановић, а постављен је Перишић. То није била Милошевићева идеја. У папирима које ми је поверила супруга генерала Стевановића пише да су обавештајне службе НАТО Милошевићу плански склониле неке генерале у које се могао поуздати, а неке вешто натуриле и подметнуле“ – наводи Каран апострофирајући тројицу поменутих високих официра.

Одмах пензионисан

Наш саговорник додаје да је Милошевић исте године Стевановића послао у пензију.

„Сви смо ми имали утисак да је Милошевић био неприкосновени фактор одлучивања у Србији, политичар који се за све питао и о свему одлучивао сам, а у ствари сам кроз ово открио да су његове ставове врло лако мењали неки други људи под притиском споља“ – објашњава Каран.

Печат/Говори Србија

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Милош Ковић: Прогони ме британска агентурна мрежа јер не желим да предајем НАТО историју (видео)

Милош Ковић: Прогони ме британска агентурна мрежа јер не желим да предајем НАТО историју (видео)

Гост медијске куће „Центар” у емисији „Интервју”, коју води и уређује Дејан Петар Златановић, био …

Тужи бре сестро истриповану будалу и МУП Србије и тражи одштету (видео)

Тужи бре сестро истриповану будалу и МУП Србије и тражи одштету (видео)

Класично кршење овлашћења због чега би овај полицајац морао да добије моментални отказ одиграо се …

Један коментар

  1. Пантелија

    Е, ако је удовица Бруна рекла Карану…!!! Дајте људи, мало озбиљности и поштовања према, уз МОСАД, најбољој светској обавештајној и контраобавештајној служби, насталој из КНОЈ, ОЗНЕ и УДБЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *