Како је у сред Срема на добру Јовањица засађена највећа планатажа марихуане на Балкану? (видео)

ПРИПАДНИЦИ МУП Србије, по налогу Тужилаштва за организовани криминал (ТОК), пронашли су на пољопривредном добру “Јовањица” у близини Старе Пазове илегалну лабораторију за производњу марихуане у вештачким условима. Заплењено је 649,4 килограма осушене марихуане и 65.581 стабљика ове опојне дроге у сировом стању, тежине скоро четири тоне.

Полиција је ухапсила Предрага Колувију, одговорно лице предузећа “Јовањица” на чијем је пољопривредном добру нађена дрога. Он се терети да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, као и да је вођа организоване криминалне групе, која се бавила узгојем марихуане.

Као чланови групе ухапшени су Здравко Милошевић (39), Владан Живојиновић (55), Стеван Холић (37), Бобан Јовановић (43), Петар Живановић (25), Вуле Бојовић (35), Бранислав Миљевић (37) и Петар Хрицај (40), сви запослени у фирми “Јовањица”. Полиција је за још једном особом расписала потрагу. Сви ухапшени су у притвору, који им је, на предлог тужилаштва, одредио судија за претходни поступак.

Против осумњиченог Колувије поднета је и кривична пријава због сумње да је извршио кривична дела посебни случајеви фалсификовања исправе. Наиме, полиција је код њега, приликом заустављања белог “аудија А8” у којем је био, пронашла фалсификовану службену легитимацију МУП Србије, док је против возача аутомобила поднета прекршајна пријава јер је возило, мимо закона, било опремљено светлосном и звучном сигнализацијом (блинкери).

Претресом просторија фирме “Јовањица” пронађени су и пиштољ и револвер, због чега ће против Колувије бити поднета и кривична пријава због недозвољене производње, држања и промета оружја и експлозивних материја.

Предраг Колувија Фото “Твитер”

Како је у сред Срема на добру Јовањица засађена највећа планатажа марихуане на Балкану? (видео)

МУП Србије је, иначе, прошле недеље обавестило јавност да полицијски службеници на пољопривредном добру у околини Старе Пазове предузимају законом предвиђене мере и радње по налогу Тужилаштва за организовани криминал.

Иначе, наредба о спровођењу истраге поднета је 15. новембрa против девет особа због сумње да су од јануара до новембра 2019. у стакленицима привредног друштва “Јовањица” узгајали опојну дрогу канабис. Према важећим законским прописима, дозвољено је гајити само сорте конопља које у себи садрже мање од 0,3 одсто психоактивне компоненте ТХЦ. У “Јовањици” је, како се тврди, пронађен канабис са далеко већим процентом ТХЦ од дозвољеног.

С обзиром на ову чињеницу, истражни органи су морали да буду јако пажљиви и да данима секу стабљике и шаљу на анализе како не би направили грешку. Исечена је, заплењена и одузета само она биљка која је имала више од 0,3 одсто психоактивне компоненте ТХЦ.

Како је у сред Срема на добру Јовањица засађена највећа планатажа марихуане на Балкану? (видео)

ПРОИЗВОДЊА

КОМПАНИЈА “Јовањица” из Старе Пазове позната је као један од највећих произвођача органске хране у Србији, а пре неколико месеци добила је дозволу и за производњу индустријске конопље. Под називом ове компаније продају се воће, поврће, биље и житарице неколико стотина произвођача из села широм Србије.

РЕБИЋ: НЕОДГОВОРНЕ ИЗЈАВЕ

ДИРЕКТОР полиције Владимир Ребић апеловао је на све учеснике у политичком животу Србије да убудуће престану са изношењем паушалних и нетачних информација о раду МУП.

– Због неодговорности појединих политичара, полицајци су морали да се суочавају и са разноразним неистинама, почев од тога да су обезбеђивали производњу марихуане, па надаље, и то све усред истраге по налогу Тужилаштва, што је могло да је угрози – истакао је Ребић. – То што неки политичари не познају начин функционисања институција и истражних радњи, не значи да их незнање оправдава и да могу неистинама да обмањују јавност.

З. УСКОКОВИЋ – Н. БИЈЕЛИЋ, Новости.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Жестоки сукоби с полицијом и хапшења на протесту у Немачкој против корона мера (видео)

Жестоки сукоби с полицијом и хапшења на протесту у Немачкој против корона мера (видео)

Стотине људи изашло је на улице немачког града Лајпцига да би протестовало због владиних мера …

Како је Александар Вучић због грамзивости намакао омчу око врата себи, брату и сину...

Како је Александар Вучић због грамзивости намакао омчу око врата себи, брату и сину…

У рату против мафије, Александар Вучић ратује против себе. Хапшењем криминалне групе Вељка Беливука, диктатор …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *