Како је Вучићева мафија дала још једну српску фабрику на поклон

0
(0)

Крушевац – Српска влада је предала на управљање крушевачку фабрику „14 октобар“ у руке мафијаша, онако како то прави монструми раде, уз одговарајућу симболику, дакле, на исти датум, 14. октобра. Тог дана је Вучићева геј-маскота, Ана Брнабић, за његов рачун очитала опело још једном привредном гиганту, смејући се у лице хиљадама породица које су од ње деценијама живеле.

 На дан 14. октобра, одржавала се још једна фарса Српске напредне странке, овај пут у Крушевцу, где је једна страна компанија („Чекословак груп“), преузела бившег југословенског гиганта, „14 октобар Крушевац“. Ко је и како довео „Чекословак груп“ у Крушевац, није тешко претпоставити (Вучић нуди шаком и капом свакоме ко се запути у ову несрећну државу). Реч је о пословној групи из Прага која у свом власништву има више од 40 компанија, међу којима су најпознатије „Татра“ и „Авиа“.

Овде је реч о скандалозном преузимању а не о куповини нити „страном улагању“ иза кога стоји „експонент“ Александра Вучића и Милорада Додика, Војислав Спаравало, директор и власник фирме СЦМГ који „послује“ у Чешкој Републици

У овом случају, договорена је и висина субвенција по фиктивно отвореном радном месту (не мање од 15.000 евра), плус бесплатна инфраструктура, тржиште и додатна помоћ српског буџета (висина још није одређена али неће бити испод 50 милиона евра).

Један део новца ће бити одмах исплаћено на рачун „Чекословак груп“, а одатле, у виду провизије, Спаравалу, који тај новац обрће за рачун Додика. Шта Додик и Вучић раде са тим новцем, није тешко претпоставити.

Сто дана јада са Аном Брнабић, о којима је она у Крушевцу поднела извештај, говоре да је и она ушла у криминалне послове, јер за чешку групу „Чекословак груп“ каже да је потписивање уговора „о преузимању“ српске фирме „14 октобар Крушевац“, „одржано обећање“! Тачније, да је Вучић обећао овој пословној групацији и њеном криминалном „менаџеру“ из Републике Српске, да ће посао отимања крушевачке фабрике протећи без проблема. Занимљива је и изјава Маријана Гоге, председника чешке МСМ Групе који је такође открио још једну битну појединост о „преузимању“ крушевачке фабрике. Гога је рекао да је фирма на чијем је челу „…дала чврсто обећање председнику Вучићу да ће обновити производњу, увести нове производе и упослити раднике…Желим да у свим земљама где делује ‘Чехословак Груп’ буде снага која отвара нова радна места и извор богатства које доноси просперитету друштва. Обећавам да ћемо све учинити да се ова визија оствари и у ’14.октобру’…“

Дакле, уговор „о преузимању“ фабрике „14. октобар Крушевац“ потписан је на основу обећања да ће ова група обновити производњу и упослити раднике. А, новац за то ће дати буџет Републике Србије! То, на врло јасан начин говори да се Александар Вучић бави велеиздајничком отимачином државне имовине, да је ставља у руке страних приватних власника и домаћих криминалаца са међународном репутацијом, да домаћи менаџмент и наше инжењере протерује у иностранство и да страном капиталисти ставља на располагање најјефтинију радну снагу у Европи. Шта још треба да се догоди да се овом дрском криминалцу стане на пут?

Не знајући ваљда шта чини, Ана Брнабић је током свог „експозеа“ у Крушевцу отворено денунцирала Александра Вучића и његове криминалне послове, рекавши: „…Поносна сам што сам данас у Крушевцу. Преузимање фабрике је приведено крају, а највеће заслуге за то иду садашњем председнику Александру Вучићу, који је о овој инвестицији преговарао још док је био на месту премијера…“

Тачно је, кажу упућени у овај „посао“, преговори са Спаравалом су ишли лако, али није било лако извести пљачку (преузимање) пред очима радника фабрике „14. октобар Крушевац“. Подсећања ради, „14. октобар“ је био у стечају од јануара 2016. године и продат је тек у петом покушају, а први је спроведен методом непосредне погодбе уз подношење писаних понуда. Процењена вредност имовине оглашене на продају била је око 4,8 милијарде динара.

Након три месеца мучних и трагикомичних покушаја да Ана Брнабић, Вучићева „изабраница“ на месту председника Владе Србије, покаже да је способна за ту улогу, резултати су више него поражавајући. Србија је дубље у глибу него што је била на почетку њеног мандата. Што се Вучића тиче, Ана Брнабић је за њега била одличан избор: не пита се ни о чему, не поставља му никаква питања и говори тачно оно што би и он рекао. Тачније, лаже исто као и он. Доказ за то је њен „резиме“ првих сто дана рада владе у коме каже да је се Србија „модернизовала“ и да иде путем који је трасирала претходна влада! Што ће рећи, Вучићевом странпутицом.

Наставила је Ана Брнабић да лаже говорећи да је „…успешно настављена фискална консолидација“, да је смањен јавни дуг и да је он само у овој години смањен за 7,6 БДП (што је око милијарду евра), те да је успешно окончана и седма ревизија са ММФ-ом.

Наравно, ништа од овога није тачно! То је током октобарске посете Србији јасно и гласно рекла и делегација Међународног монетарног фонда која је утврдила да је Србија на самом балканском дну по висини БДП-а! Упркос томе, за скупе паре је отворен „Центар дигиталне привреде“ на приватном Институту „Биосенс“ у Новом Саду (од кога неће бит никакве користи осим што ће користити малој групи режимских превараната да се још више обогати).

Није Брнабићка заборавила да се похвали и „успесима“ на плану дигитализације, мада је свакоме ко поседује било какав електронски документ јасно да је и то једна велика лаж и да је Србија у каменом добу што се тиче информационих технологија, да из ове државе одлазе најбољи ИТ инжењери и да је у државној управи потпуни хаос.

Срамно је да ова „виђена“ представница геј заједнице, која се истицала „као борац за равноправност“, данас лаже раднике у Крушевцу (и широм Србије). У случају отимачине фабрике „14. октобар“ у Крушевцу, лагала је да ће до краја 2017. поред садашњих 130 радника запослити још 150, и да ће производњу покренути одмах по добијању дозволе за рад. А, председник чешке пословне групе „обећава“ да ће бити тако или нешто слично. То предузеће је некада, у југословенској држави, запошљавало чак 8.000 радника, а производило је тешку механизацију, багере и тракторе-гусеничаре, као и делове за тенкове. Данас су му за врат стали криминалци и педери, најгора олош и белосветски хохштаплери. У посао ове групе укључена је и албанска мафија у чешкој и Словачкој (због које су сви часни људи у овим државама згрожени). Али не и Александар Вучић коме је њихова „економија“ постала кључна тачка ослонца.

Милица Грабеж / Таблоид

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Где нас је довела Вучићева власт: Редови за бесплатну храну у Београду (видео, фото)

4.3 (4) Током викенда колектив „Солидарна кухиња“ кувао је и делио храну у Београду за …

Поглавник Вучић: Биће више Хрвата на власти у Србији

5 (2) * Поводом захтева хрватске мањине да више учествује у власти у Србији, Вучић …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend