fbpx

Караџић-Холбрук: Рукопис на провери графолога

0
(0)

Шеф правног тима Радована Караџића, Горан Петронијевић разговарао је са скопским адвокатом Игнатом Панчевским и од њега узео копију документа за који овај македонски правник тврди да је оригинални споразум Караџића и Холбрука.

– Остварили смо контакт и договарали о могућној будућној сарадњи. Петронијевићу сам показао део оригиналних докумената са којима располажем, а међу њима су и бројни писмени, аудио и видео доказивезани за договор између Радована Караџића и Ричарда Холбрука – казао је „Вестима“ скопски адвокат.

И Горан Петронијевић је потврдио нашем листу да је у суботу боравио у Македонији како би проверио наводе о постојању оргиналног документа – споразума о коме су „Вести“ прве писале.

– Због важности овог документа било је логично да одмах по писању вашег листа посетим Скопље. Са Панчевским сам разговарао неколико часова, а он ми је на крају дао копију тог документа. Није желео да открије на који начин је дошао у посед тог папира, али то је у овом тренутку и најмање важно. Поента је да што пре установимо да ли је реч о оригиналу или не – каже за „Вести“ Петронијевић.

Он није прецизирао колико времена ће требати за тај посао, али тврди да постоји начин да се установи права истина.

– Да би се утврдила аутентичност потребно је најпре проверити оригиналност потписа, а то ће бити посао за графологе. Затим ће документ погледати Караџић и још двоје, троје људи који су тај папир раније држали у рукама, објашњава Петронијевић.

Други ток суђења

Петронијевић је већ раније изјавио за „Вести“ да уколико се покаже као аутентичан, споразум Караџић – Холбурк могао би да промени ток суђења бившем председнику Републике Српске.
– Од почетка тврдимо да тај споразум постоји и до сада смо извели бројне сведоке који су то и потврдили. Међутим, недостаје сам папир на који су и Караџић и Холбрук ставили своје потписе. Уколико се покаже да је ово тај документ, он ће значајно променити ток суђења доктору Караџићу – казао је Петронијевић.

 

Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Електронски надзор у Србији – Велика братија

4.8 (5) Први запаженији сајбер напади у Србији, за које постоји сумња да их је …

УЗУРПИРАНА Скупштина нема председника, ЗАБРЊИЧЕНА СТОКА чека Вучића

3.6 (7) Два дана пре истека законског рока, конституисан је нови сазив Народне скупштине. Дочекана …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *