Насловна / Србија / Кфор затвара алтернативне путеве у договору са Тадићевим режимом
Кфор затвара алтернативне путеве у договору са Тадићевим режимом 1

Кфор затвара алтернативне путеве у договору са Тадићевим режимом

Команда НАТО-а у Напуљу наредила је Кфору да затвори све алтерантивне путеве у Лепосавићу и Зубином Потоку, изјавио је данас председник општине Зубин Поток Славиша Ристић, позивајући се на команданта Кфор на северу Косова.

После састанка команданта Кфора на северу Косова, пуковника Адолфа Конрада са челницима Зубиног Потока, Звечана и Лепосавића, и са начелником Косовско-митровачког округа, Ристић је рекао да је то „договорено са српском жандармеријом“.

На састанку у згради Општине Зубин Поток Конрад је пренео поруку команданта Кфор Ерхарда Древса да је од команде из Напуља стигло наређење да се затворе сви алтернативни путеви у општинама Лепосавић и Зубин Поток, казао је Ристић.

„Рекли смо пуковнику Конраду да је то за српско становништво неприхватљиво, без обзира ко се договара“, рекао је Ристић.

Ристић је додао да су сви путеви и све стазе који спајају Косово са централном Србијом легални и слободни и да ће их становништво користити кад год то пожели.

Он је објаснио да се „прелази бојкотују због присуства албанских цариника и пограничних полицајаца на њима и да затварање алтернативних путева има за циљ да испровоцира становништво на северу Косова и Метохије које ће сигурно на то адекватно одговорити организовањем протеста и барикада“.

Према Ристићевим речима „нико не спори право Кфору који је задужен за безбедност, да може да контролише путнике и возила, али не и да силом тера грађане да не могу да прођу никуда сем кроз ‘врата’ на којима ће их чекати албански цариници и погранични полицајци“.

Срби са севера Косова бојкотују прелазе Брњак и Јариње због албанских цариника и полицајаца, користе алтернативне путеве од којих је један, у близини Јариња, пре десетак дана блокирала српска жандармерија.

 

Вести

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Дачићу, ти си једна од највећих штеточина на српској политичкој сцени! 11

Дачићу, ти си једна од највећих штеточина на српској политичкој сцени!

Посета француског председника Емануела Макрона Србији је била изванредна и, после дужег времена, једна посета …

МАКРОН РАЗВАЛИО ВУЧИЋА ОД ШАМАРАЊА! Нема никаквог ЕУ датума за Србију 12

МАКРОН РАЗВАЛИО ВУЧИЋА ОД ШАМАРАЊА! Нема никаквог ЕУ датума за Србију

„Ради се о комплексним питањима, решење је на народима и њиховим руководиоцима“, оценио је Макрон. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *