Кнежеви са Јастрепца

0
(0)

ГРУПА Крушевљана најразличитијих занимања и година нашла је заједничку љубав: „ерсофт“ – нову популарну ратну игру, која у свету већ истискује до скора неприкосновени „пејнтбол“. Од пролећа 2012. године, „Кнежеви“ како се назива необична дружина „ерсофтоваца“ већ окупља више од 30 поклоника, који редовно „ратују“ у селу Ломница и на шумовитом Јастрепцу.

Да би се неко бавио „ерсофтом“ мора да буде пунолетан, али и комуникативан и вешт. За крушевачке „ратнике“ који редовно одржавају тренинге управо и важе ове особине.

– У нашем тиму су професори, доктори, трговци, предузетници, менаџери, полицајци, инспектори, студенти, војна лица… – набраја Верољуб Миловановић (38), један од оснивача „Кнежева“ који ради као 3-Д уметник и дизајнер.

ПУШКА ПУШКА за „аирсофт“ има батерију која напаја електромотор, а даље се натеже опруга за избацивање куглице уз помоћ ваздуха. Све електричне реплике могу да пуцају аутоматски, више од 10 куглица у секунди!

 – Почели смо да се бавимо „ерсофтом“ зато што је један од ретких екстремних спортова који захтева познавање доста различитих вештина (оријентација, стратегије ратовања, пуцања, скривања, праћење трагова, прављење кампова, ноћне борбе), али је потребна и психофозичка издржљивост.

Ово последње није занемарљива ставка будући да сваки „ратник“ носи пуну опрему и реплике тешке и по седам килограма, а у току „борбе“ превали се и до 40 км. Циљ је да се надмудри противнички тим. „Кнежеви“ који ће ускоро постати и клуб, за сада имају и две „кнегиње“, девојке које воле ратне игре.

– Оне се одлично сналазе на терену – каже за „Новости“ Иван Удовичић (34), комерцијалиста, као и Миловановић – оснивач клуба. – За разлику од „пејнтбола“, „ерсофт“ је далеко приступачнији ширим масама, јефтинији је на првом месту. Реплике пушака које користимо су као праве.

Окушали су се „Кнежеви“ и на играма које у Србији организују клубови. „ерсофт“ има све више поклоника. А главне информације о овој забавној тимској игри авантуристи проналазе на сајту преко „Аирсофт Србија“, пореклом из Јапана. Постоје две основне врсте „аирсофта“: „милитари симулација“ и „аркадни стил“. „ерсофт“ није опасан ако се пази, а „муниција“ не може да повреди, осим ока, које треба да се заштити.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Краљево: Ухапшен још један свештеник због диловања дроге

0 (0) Полиција из Краљева ухапсила је синоћ око 20 сати Стефана Митровића (26), свештеника …

Рачуне није платило 84.000 Крушевљана

0 (0) ВИШЕ десетина милиона динара потражују локална и републичка предузећа од Крушевљана, показује истраживање …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend