fbpx

Ко бре дозвољава овим ИДИОТИМА да пишу уџбенике за историју?

4.6
(52)

На крају лекције у уџбенику Историје за седми разред основне школе (БИГЗ, школство, 2019) стоји: „Наведите позитивне и негативне стране Данка у крви

„ДАНАК У КРВИ је омогућавао дечацима да напредују на друштвеној лествици, а они су заузврат били потпуно одани султану. Тако су многи од њих постали чланови важне и утицајне елите (повлашћених слојева у друштву) Османског царства.“

Иако се просечном читаоцу може учинити да је ово извод из неког квазиисторијског текста објављеног одмах поред текстова о Адаму као Србину или аутохтоности хиљадугодишње бошњачке нације, ово је нажалост цитат из уџбеника Историје за седми разред основне школе (БИГЗ, школство, 2019) који се користи у српском образовном систему. Уџбеника из кога би требало да учи моје дете. Из кога уче сви, или велики број српске деце у узрасту у коме су њихове далеке претке одводили, заувек отимали из родитељског дома и претварали у послушне машине за убијање свог народа. Данас је „тренд“ да млади Срби прихвате да је то било „cool”, да је, замислите, Данак у крви био прилика за напредак!

А ко уводи такве трендове у српски образовни систем? Ко је оваквој историјској истини научио госпође Александру Петровић, Весну Лучић и Перунику Петровић, које су аутори овог уџбеника? Ко су ове госпође? Који научни резултати су их квалификовали за нешто тако важно као што је писање уџбеника који ће формирати националну свест будућих генерација? Ко је, ако је уопште ико, проверио тачност навода у овом уџбенику? Знате ли да на крају ове лекције стоји питање: „Наведите позитивне и негативне стране Данка у крви.“ Замислите, у злочину који превазилази људски ум, деца од 13 година би требало да виде нешто добро, позитивно!

Пошто живимо у време када се из школске лектире тенденциозно избацују националне теме и замењују Харијем Потером и сличним садржајима, борба против митова у српској историји и књижевности, на којима се градио слободарски дух, у време када смо окружени онима који упорно измишљају своје митове, јер су премлади да би их имали – онда није чудо што, рецимо, 21. октобар у школама више не почиње Великим школским часом и што је филм састављен од аутентичних исповести преживеле деце из система јасеновачких логора „Завештање“ остао готово незапажен док је један други филм, хрватски, прихваћен као коначно решење те стравичне историје српског страдања.

Стање ствари

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

НЕЛА KУБУРОВИЋ: Не занима нас истина о несталим бебама то је проблем настао у време претходних власти!

4.4 (17) Министарка правде Србије Нела Kубуровић изјавила је данас да је проблем несталих беба, …

Родитељи покрадене и киднаповане деце моле Вучића да не потпише Закон о несталим бебама (видео)

4.5 (2) Посланица Странке модерне Србије Татјана Мацура изјавила је у Новом дану ТВ Н1 …

8 Коментара

 1. Autori bi trebalo osuditi na zatvorsku kaznu.Ispada da su deca dobrovoljno da binapredoval u sluzbi.

 2. Ово је теза турских/исламских екстремиста и Ердогана. Они чак кажу да би ми требали да будемо чак захвални што су намТурци одузимали децу, јер су онда они наводно чинили положај раје лакшим!

  Док је антисрпска издајничка и колонијална власт на челу државе, наслушаћемо се још тога, будите сигурни.

 3. Evo vam članka o tome ko nam piše „priručnik“ iz istorije za učenike osnovnih i srednjih škola, a promovisao ga je ministar Šarčević: Deco, učite da su Srbi krivi za sve!

  Takvih članaka na internetu ćete naći više, ali pročitajte onaj koji objavljuje portal Patriot.

  Zar je onda nekom čudno što neko izjavljuje da: „Ovi naši nisu Muratu ni skute da mu nose“? Muratizacija dobija puni zamah kroz Sorošev projekat „Mali Šengen“. Ne svode oni decu samo kroz istoriju na ovčice već i kroz ceo obrazovni sistem. Čemu ih uče? Da budu „majstori – mašine“ na pokretnoj traci koji će u sopstvenoj državi raditi za tuđina kao robovska radna snaga za platu deset puta manju od one koju ostvaruju u državama Evropske unije koja nam piše priručnike iz istorije, kojom nam se želi izbrisati svest o sopstvenoj istoriji i prihvatiti onu koju nam drugi nameću, prikazujući nas agresorima, a one koji su nas vekovima satirali žrtvama naše agresije. Koga su proglasili starosedeocima u udžbeniku istorije za šesti razred osnovne škole, o čemu ste, ako se ne varam, svojevremeno i vi pisali.

 4. sacekati u pomrcini pa ,,istoricaru,, objsniti da nije u pravu, i to je pravi i jedini nacin kako se ovakvih resiti.
  mora da je skitnica iz bosne jer i danas, za poslednjih par godina, otese, pa pojedose il pederima i pedofilima prodadose 5600 dece.
  oni rade samo svoj posao na koji ih babo naucio a vasa je krivica sto cutite uveravajuci balije da dobro cine.

 5. Po ovoj glupoj teoriji i deca oteta iz porodilista ce napredovati na drustvenoj lestvici i postati vazni clanovi elite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *