fbpx

Ко данас заиста влада Србијом?

4.8
(40)

Зашто је у Србији оваква ситуација каква је данас и каква је већ деценијама и зашто нема промена? Зашто је у Србији оваква ситуација каква је данас и каква је већ деценијама и зашто нема промена?

Зато што Србијом и након Тита непрекидно владају потомци—деца комунизма, идеолошка и биолошка деца Броза и екипе.

У бившој СФР Југославији од 22 милиона становника, крајем 80-тих година, било је више од 1.850.000 чланова комунистичке партије. Дакле, више од 20 милиона Југословена нису били чланови једине дозвољене партије. Како онда сву политичку, научну, естрадну, медијску, невладину и привредну сцену држе некадашњи високи чланови партије или њихови потомци?

Њихова деца су били носиоци власти и најбогатији људи за време Милошевића, они су у периоду 2001-2014 приватизовали целокупну друштвено-државну имовину покрадену 1944-1956, они држе све конце економије и јавног живота у Србији. У Црној Гори они никада званично нису ни сишли са власти и од ње су направили приватну државу.

Да не испадне да причамо у празно, погледајмо неке примере, а ви у коментарима додајте ако се сетите још некога.

1) Александар Вучић, син Анђелка Вучића, директора Завода за израду новчаница и кованог новца у Топчидеру, и Ангелине (девојачки Милованов из Бачког Градишта), секретарке из амбасаде САД у Београду, касније спикерке на ТВ Београд.

2) Ана Брнабић, унука потпуковника ЈНА Антона Брнабића са отока Крка који је ослобаћао Дедиње од својих власника 1944-1946 и ћерка Зорана Брнабића, комунистичког функционера и директора Поште.

3) Ивица Дачић, син Десимира, верног Титовог полицијског команданта у Метохији и Житорађи.

4) Млађан Динкић, син Миросинке, гувернера Народне банке Југославије за време Тита и шефице Анђелку Вучићу.

5) Борис Тадић, син официра ОЗН-е Љубе, комунисте па праксисовца тј. ултралевичара.

6) Зоран Ђинђић, син пуковника војно-обавештајне службе КОС-а Драгомира.

7) Ненад Чанак, син комунистичких и аутономашких функционера, отац Милан је био комунистички градоначелник Новог Сада и велики аутономаш, Ненад касније постаје и зет Живорада Жике Берисављевића, амбасадора СФРЈ у Лондону и креатора војвођанске аутономашке политике све до ”Јогурт револуције” 1988. године и такође кољача са Шабачког моста.

8) Мирјана Мира Марковић, тетка Даворјанка је била Титова ратна секретарица и љубавница, ћерка комунистичког руководиоца Моме Марковића и револуционарке Вере Милетић, њен стриц комунистичког руководиоца Драгослав Дража Марковић, је почетком седамдесетих важио за најмоћнијег човека у Србији.

9) Вук Драшковић, син партизана Видака, касније дописник Танјуга из Африке где је хвалио марксистичке диктаторе и кољаче. Шеф кабинета Мике Шпиљака, председника Председништва СФРЈ.

10) Војислав Шешељ, са 16 година постаје најмлађи члан Савеза комуниста Југославије, председник комунистичке омладине у гимназији и на факултету, задојени марксиста и стаљиниста, најмлађи Титов докторант на Правном факултету, докторирао на тему ”Марксистички концепт наоружаног народа”.

11) Драгољуб Мићуновић, СКОЈ-евац познат по томе што је репетирао пиштољ као гимназијалац на часовима како би застрашио професоре и као јахач свештеника СПЦ, био је и УДБ-аш на Голом отоку, једини рехабилитовани голооточанин, касније вођа „Црвеног универзитета Карл Маркс“ током студентских протеста 1968.

12) Соња Лихт, један од вођа студентских демонстрација 1968. и оснивач „Црвеног универзитета Карл Маркс“ током тих протеста.

13) Латинка Перовић, историчар и творац ”Друге Србије”, комунистички функционер, цензор и секретар Савеза комуниста Србије од 1969-1972.

14) Весна Пешић, ћерка Душана, партизанског борца и тужиоца у Титовим судовима.

15) Вук Јеремић, унук Шерифа Буљубашића и Садете Поздерац, чији је отац Нурија Поздерац, потпредседник АВНОЈ-а. Он је изданак једне од најугледнијих комунистичких породица из БиХ, које тамошњи медији воле да зову ”Бошњачки Кенедији”. Син је Михајла Јеремића, Титовог и Слобиног директора компаније Југопетрол.

16) Марко Ђурић, унук Најдана Пашића Брозовог функционера и председника Уставног суда СР Србије који је спроводио и извршавао накарадни устав из 1974.

17) Ирена Вујовић, председник општине Савски Венац и функционер СНС, праунука Николе, оснивача Коминтерне и Титовог амбасадора, брата народног хероја, револуционара и масовног убице Саве Ковачевића.

18) Вук Хамовић милијардер, син Радета, народног хероја и Титовог генерала који је ослобаћао Дедиње од својих власника 1944-1946 и касније био дугогодишњи Начелник Генералштаба ЈНА.

19) Миодраг МК Костић, синовац Бранка Костића, председника Председништва СФР Југославије.

20) Мића ”Мегадтренд” Јовановић, син комунистичког руководиоца Божина Јовановића, најмоћнијег човека у источној Србији, члана ЦК СКЈ и члана најужег Титовог кабинета током 60-тих.

21) Драган Веселинов, син Јована, комунистичког руководиоца и једног од твораца аутономаштва у Војводини и најмоћнијих људи у Србији, отац и стриц су били кољачи банатских Немаца и српских кулака непосредно после рата.

22) Жарко Кораћ, син Вељка, марксисте и ОЗН-аша, помоћника Титових министара и шефа партије на Филозофском факултету у Београду.

23) Иван Вејвода, син Ива, учесника Шпанског грађанског рата, партизанског пуковника и дугогодишњег амбасадора СФР Југославије у разним земљама (Британији, Француској, Италији итд.).

24) Кори Удовички, ћерка Лазара, учесника Шпанског грађанског рата, аутономаша, комунистичког руководиоца и дугогодишњег амбасадора СФР Југославије у више земаља (Аргентини, Венецуели, Бразилу итд.)

25) Јелица Минић, бивши помоћник министра спољних послова је ћерка Милоша и Милке, истакнутих кадрова из времена Јосипа Броза, њен отац је био министар иностраних послова Југославије, и пре тога главни тужилац у процесу против Драже Михаиловића из 1946. године који до краја живота није одао тајну где је сахрањен генерал Дража Михаиловић.

26) Жељко Ражнатовић Аркан, службеник УДБ-е и Савезног СУП-а, ратни командант, син Вељка партизанског борца, пуковника ЈНА.

27) Наташа Kандић, ћерка мајора ОЗН-е Павла који је наредио стрељање Срба у Тополи 1944, потоњи генерал ЈНА.

28) Сташа Зајовић—”Жене у црном”, ћерка Јоле Зајовића из Kотора, партизана који је 1944. стрељао Београђане приликом ”ослобођења“.

29) Биљана Ковачевић-Вучо, ћерка Вељка, учесника Шпанског грађанског рата, партизанског народног хероја, генерала ЈНА и помоћника савезног секретара за народну одбрану.

30) Соња Бисерко, шеф кабинета савезног секретара иностраних послова СФРЈ Будимира Лончара и дипломатски представник СФРЈ у Лондону и Женеви, ћерка партизанског борца Ђура који је био Титов дипломата у Египту и Алжиру.

31) Бошко Јакшић, перјаница листа Политика и највећи стручњак за међународне односе, син Павла, Титовог генерала и народног хероја, команданта Београдске војне области и помоћника начелника Генералштаба ЈНА, касније ударни члан ЦКСКЈ.

32) Љубица Марковић, ћерка Моме, дугогодишњег члана централног комитета Савеза комуниста Југославије, оснивач и директор новинске агенције БЕТА.

33) Гордана Суша, ћерка УДБ-иног оперативца и новинара-цензора Живорада Шиље Михајловића, снаја генерала ЈНА Саше Суше и супруга функционера Савезног СУП-а СФРЈ.

34) Жарко Зечевић, син Славка, шефа српске УДБ-е после смене Ранковића, стриц му је Миодраг Мики Зечевић, дугогодишњи председник СУБНОР-а.

35) Душка Јованић, списатељица, унука народног хероја и генерала ЈНА, Ђока Јованића.

Из функционерских и партизанских породица потичу још и многи други јавни делатници попут музичара Боре Ђорђевића, Горана Бреговића, Момчила Бајагића-Бајаге, Бранимира ”Џонија” Штулића, Милана Младеновића, Горана Чавајде ”Чавкета”. Ту су и водитељи попут Оливере Ковачевић, Маје Жежељ, драмски писац и редитељ Љубиша Ристић, редитељ Емир Кустурица, глумци попут Горана Кичића, Стефана Капичића итд.

ЖК, Историја Срба

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Цвијић: Kуршумлијска и Врањска бања нови плен за бизнисмене блиске СНС (видео)

5 (3) Kуршумлијска и Врањска бања, некада у власништу ПИО фонда, то јест свих пензионера, …

На Дунаву су се појавили пеликани ПОСЛЕ 100 ГОДИНА (видео)

4.5 (2) Дунав је ове године права оаза за птице. Поред лабудова, сиве чапље и …

3 Коментара

 1. Влада ТАЈ ИЗ ГРОБА, преко својих набројаних ЗЛОЧИНАЦА из горњег текста, а ако се потрудите направићете и много дужи списак.
  Нико у Србији се не може ни приближити месту где се одлучује без ЦРВЕНЕ ПРОШЛОСТИ неког од својих предака !

  • Осињак… Признање ЖК… У исто време предлог тема,за добијање комплетне слике наше пропасти:
   -квалитет мушког дела популације после рата 1914-18
   -утицај масона Александра Карађорђевића на државну политику
   -закључци конгреса КПЈ у Дрездену 1928,последице примене тих одлука
   – однос СССР према србском питању,последице њихове сарадње са НДХ
   -начин извршења смртне казне над генералом Михаиловићем
   -злочин према Србима 1944-45
   -однос садашње власти Русије према Србима
   Још једном поштовање ЖК,због откривања дела Истине…
   Бог с нама-пристани Боже!

 2. kukolj od zita valja odvojiti i spaliti, jer kukolj kukolj radja.
  tako i sa onima kojima prastate; oni vama oko, vi njima obadva, oni vama samar, vi njima secite ruke obadve, a za zlodela pocinjena; u Jasenovcu Gradiski, Glini, … Kragujevcu, Kraljevu …, u Sarajevu, Kravicama … a dzaba prica o arnautima, ti ne treba da postoje u Srbskoj Zemlji. ker im mater jebo komunisticku i satanisticku, sve zlikovci koje treba povatati i bandere okititi, al i sve blize i dalje iz Srbije zauvek proterati, pa ako se vrati moze bandetru izabrati.
  steta sto Sibir nemamo, mogli bi smo da ga kolonizujemo.
  a bice ponovo oprastanja
  ma oni ce nas raseliti i ovde crnog djavola dovesti, jer smo zivota nesposobni
  popisam ti se na stado kojim vucicodlacic vlada, u dzubetu ovcijem, pogani monstrum, azdaja nenasita, mason i satanista, mamlaz i psihopata, niko i nista od nikoga, sibicar i lopuza, karaguz i nabiguz, gurbet sa prazilukom u dupetu, umesto na kocu, bosansko-krvatski ustasa, katolik, Svetom Srbskom Zemljom vlada.
  il ustati i ginuti il se iseliti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *