Ко данас заиста влада Србијом?

Ко данас заиста влада Србијом?

Зашто је у Србији оваква ситуација каква је данас и каква је већ деценијама и зашто нема промена? Зашто је у Србији оваква ситуација каква је данас и каква је већ деценијама и зашто нема промена?

Зато што Србијом и након Тита непрекидно владају потомци—деца комунизма, идеолошка и биолошка деца Броза и екипе.

У бившој СФР Југославији од 22 милиона становника, крајем 80-тих година, било је више од 1.850.000 чланова комунистичке партије. Дакле, више од 20 милиона Југословена нису били чланови једине дозвољене партије. Како онда сву политичку, научну, естрадну, медијску, невладину и привредну сцену држе некадашњи високи чланови партије или њихови потомци?

Њихова деца су били носиоци власти и најбогатији људи за време Милошевића, они су у периоду 2001-2014 приватизовали целокупну друштвено-државну имовину покрадену 1944-1956, они држе све конце економије и јавног живота у Србији. У Црној Гори они никада званично нису ни сишли са власти и од ње су направили приватну државу.

Да не испадне да причамо у празно, погледајмо неке примере, а ви у коментарима додајте ако се сетите још некога.

1) Александар Вучић, син Анђелка Вучића, директора Завода за израду новчаница и кованог новца у Топчидеру, и Ангелине (девојачки Милованов из Бачког Градишта), секретарке из амбасаде САД у Београду, касније спикерке на ТВ Београд.

2) Ана Брнабић, унука потпуковника ЈНА Антона Брнабића са отока Крка који је ослобаћао Дедиње од својих власника 1944-1946 и ћерка Зорана Брнабића, комунистичког функционера и директора Поште.

3) Ивица Дачић, син Десимира, верног Титовог полицијског команданта у Метохији и Житорађи.

4) Млађан Динкић, син Миросинке, гувернера Народне банке Југославије за време Тита и шефице Анђелку Вучићу.

5) Борис Тадић, син официра ОЗН-е Љубе, комунисте па праксисовца тј. ултралевичара.

6) Зоран Ђинђић, син пуковника војно-обавештајне службе КОС-а Драгомира.

7) Ненад Чанак, син комунистичких и аутономашких функционера, отац Милан је био комунистички градоначелник Новог Сада и велики аутономаш, Ненад касније постаје и зет Живорада Жике Берисављевића, амбасадора СФРЈ у Лондону и креатора војвођанске аутономашке политике све до ”Јогурт револуције” 1988. године и такође кољача са Шабачког моста.

8) Мирјана Мира Марковић, тетка Даворјанка је била Титова ратна секретарица и љубавница, ћерка комунистичког руководиоца Моме Марковића и револуционарке Вере Милетић, њен стриц комунистичког руководиоца Драгослав Дража Марковић, је почетком седамдесетих важио за најмоћнијег човека у Србији.

9) Вук Драшковић, син партизана Видака, касније дописник Танјуга из Африке где је хвалио марксистичке диктаторе и кољаче. Шеф кабинета Мике Шпиљака, председника Председништва СФРЈ.

10) Војислав Шешељ, са 16 година постаје најмлађи члан Савеза комуниста Југославије, председник комунистичке омладине у гимназији и на факултету, задојени марксиста и стаљиниста, најмлађи Титов докторант на Правном факултету, докторирао на тему ”Марксистички концепт наоружаног народа”.

11) Драгољуб Мићуновић, СКОЈ-евац познат по томе што је репетирао пиштољ као гимназијалац на часовима како би застрашио професоре и као јахач свештеника СПЦ, био је и УДБ-аш на Голом отоку, једини рехабилитовани голооточанин, касније вођа “Црвеног универзитета Карл Маркс” током студентских протеста 1968.

12) Соња Лихт, један од вођа студентских демонстрација 1968. и оснивач “Црвеног универзитета Карл Маркс” током тих протеста.

13) Латинка Перовић, историчар и творац ”Друге Србије”, комунистички функционер, цензор и секретар Савеза комуниста Србије од 1969-1972.

14) Весна Пешић, ћерка Душана, партизанског борца и тужиоца у Титовим судовима.

15) Вук Јеремић, унук Шерифа Буљубашића и Садете Поздерац, чији је отац Нурија Поздерац, потпредседник АВНОЈ-а. Он је изданак једне од најугледнијих комунистичких породица из БиХ, које тамошњи медији воле да зову ”Бошњачки Кенедији”. Син је Михајла Јеремића, Титовог и Слобиног директора компаније Југопетрол.

16) Марко Ђурић, унук Најдана Пашића Брозовог функционера и председника Уставног суда СР Србије који је спроводио и извршавао накарадни устав из 1974.

17) Ирена Вујовић, председник општине Савски Венац и функционер СНС, праунука Николе, оснивача Коминтерне и Титовог амбасадора, брата народног хероја, револуционара и масовног убице Саве Ковачевића.

18) Вук Хамовић милијардер, син Радета, народног хероја и Титовог генерала који је ослобаћао Дедиње од својих власника 1944-1946 и касније био дугогодишњи Начелник Генералштаба ЈНА.

19) Миодраг МК Костић, синовац Бранка Костића, председника Председништва СФР Југославије.

20) Мића ”Мегадтренд” Јовановић, син комунистичког руководиоца Божина Јовановића, најмоћнијег човека у источној Србији, члана ЦК СКЈ и члана најужег Титовог кабинета током 60-тих.

21) Драган Веселинов, син Јована, комунистичког руководиоца и једног од твораца аутономаштва у Војводини и најмоћнијих људи у Србији, отац и стриц су били кољачи банатских Немаца и српских кулака непосредно после рата.

22) Жарко Кораћ, син Вељка, марксисте и ОЗН-аша, помоћника Титових министара и шефа партије на Филозофском факултету у Београду.

23) Иван Вејвода, син Ива, учесника Шпанског грађанског рата, партизанског пуковника и дугогодишњег амбасадора СФР Југославије у разним земљама (Британији, Француској, Италији итд.).

24) Кори Удовички, ћерка Лазара, учесника Шпанског грађанског рата, аутономаша, комунистичког руководиоца и дугогодишњег амбасадора СФР Југославије у више земаља (Аргентини, Венецуели, Бразилу итд.)

25) Јелица Минић, бивши помоћник министра спољних послова је ћерка Милоша и Милке, истакнутих кадрова из времена Јосипа Броза, њен отац је био министар иностраних послова Југославије, и пре тога главни тужилац у процесу против Драже Михаиловића из 1946. године који до краја живота није одао тајну где је сахрањен генерал Дража Михаиловић.

26) Жељко Ражнатовић Аркан, службеник УДБ-е и Савезног СУП-а, ратни командант, син Вељка партизанског борца, пуковника ЈНА.

27) Наташа Kандић, ћерка мајора ОЗН-е Павла који је наредио стрељање Срба у Тополи 1944, потоњи генерал ЈНА.

28) Сташа Зајовић—”Жене у црном”, ћерка Јоле Зајовића из Kотора, партизана који је 1944. стрељао Београђане приликом ”ослобођења“.

29) Биљана Ковачевић-Вучо, ћерка Вељка, учесника Шпанског грађанског рата, партизанског народног хероја, генерала ЈНА и помоћника савезног секретара за народну одбрану.

30) Соња Бисерко, шеф кабинета савезног секретара иностраних послова СФРЈ Будимира Лончара и дипломатски представник СФРЈ у Лондону и Женеви, ћерка партизанског борца Ђура који је био Титов дипломата у Египту и Алжиру.

31) Бошко Јакшић, перјаница листа Политика и највећи стручњак за међународне односе, син Павла, Титовог генерала и народног хероја, команданта Београдске војне области и помоћника начелника Генералштаба ЈНА, касније ударни члан ЦКСКЈ.

32) Љубица Марковић, ћерка Моме, дугогодишњег члана централног комитета Савеза комуниста Југославије, оснивач и директор новинске агенције БЕТА.

33) Гордана Суша, ћерка УДБ-иног оперативца и новинара-цензора Живорада Шиље Михајловића, снаја генерала ЈНА Саше Суше и супруга функционера Савезног СУП-а СФРЈ.

34) Жарко Зечевић, син Славка, шефа српске УДБ-е после смене Ранковића, стриц му је Миодраг Мики Зечевић, дугогодишњи председник СУБНОР-а.

35) Душка Јованић, списатељица, унука народног хероја и генерала ЈНА, Ђока Јованића.

Из функционерских и партизанских породица потичу још и многи други јавни делатници попут музичара Боре Ђорђевића, Горана Бреговића, Момчила Бајагића-Бајаге, Бранимира ”Џонија” Штулића, Милана Младеновића, Горана Чавајде ”Чавкета”. Ту су и водитељи попут Оливере Ковачевић, Маје Жежељ, драмски писац и редитељ Љубиша Ристић, редитељ Емир Кустурица, глумци попут Горана Кичића, Стефана Капичића итд.

ЖК, Историја Срба

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучићу, узалуд претње да ћете на нас бацати фарбу, у суботу тотална блокада Србије

Вучићу, узалуд претње да ћете на нас бацати фарбу, у суботу тотална блокада Србије

Срамотно застрашивање и покушај Александра Вучића да у суботу изазове грађански рат у Србији, неће …

Влада Ане Брнабић 2017. обећала помоћ Рио Тинту за добијање дозвола

Влада Ане Брнабић 2017. обећала помоћ Рио Тинту за добијање дозвола

Пројекат “Јадар” којим се омогућава компанији Рио Тинто да врши ископавања на територији наше земље, …

9 Коментара

 1. Влада ТАЈ ИЗ ГРОБА, преко својих набројаних ЗЛОЧИНАЦА из горњег текста, а ако се потрудите направићете и много дужи списак.
  Нико у Србији се не може ни приближити месту где се одлучује без ЦРВЕНЕ ПРОШЛОСТИ неког од својих предака !

  • Осињак… Признање ЖК… У исто време предлог тема,за добијање комплетне слике наше пропасти:
   -квалитет мушког дела популације после рата 1914-18
   -утицај масона Александра Карађорђевића на државну политику
   -закључци конгреса КПЈ у Дрездену 1928,последице примене тих одлука
   – однос СССР према србском питању,последице њихове сарадње са НДХ
   -начин извршења смртне казне над генералом Михаиловићем
   -злочин према Србима 1944-45
   -однос садашње власти Русије према Србима
   Још једном поштовање ЖК,због откривања дела Истине…
   Бог с нама-пристани Боже!

 2. kukolj od zita valja odvojiti i spaliti, jer kukolj kukolj radja.
  tako i sa onima kojima prastate; oni vama oko, vi njima obadva, oni vama samar, vi njima secite ruke obadve, a za zlodela pocinjena; u Jasenovcu Gradiski, Glini, … Kragujevcu, Kraljevu …, u Sarajevu, Kravicama … a dzaba prica o arnautima, ti ne treba da postoje u Srbskoj Zemlji. ker im mater jebo komunisticku i satanisticku, sve zlikovci koje treba povatati i bandere okititi, al i sve blize i dalje iz Srbije zauvek proterati, pa ako se vrati moze bandetru izabrati.
  steta sto Sibir nemamo, mogli bi smo da ga kolonizujemo.
  a bice ponovo oprastanja
  ma oni ce nas raseliti i ovde crnog djavola dovesti, jer smo zivota nesposobni
  popisam ti se na stado kojim vucicodlacic vlada, u dzubetu ovcijem, pogani monstrum, azdaja nenasita, mason i satanista, mamlaz i psihopata, niko i nista od nikoga, sibicar i lopuza, karaguz i nabiguz, gurbet sa prazilukom u dupetu, umesto na kocu, bosansko-krvatski ustasa, katolik, Svetom Srbskom Zemljom vlada.
  il ustati i ginuti il se iseliti.

 3. Gospodo, u redu ovi pobrojani potomci “komunističkih govana”, ali, da li su samo “komunistička govna” (i njihov i potomci) u Srbiji jedina govna koji razgrađuju, uništavaju Srbiju ili isto tako ima i drugih govana. Ima isti a nisu komunisti! Šta je sa (niko nije pomenuo SANU)? Ko je “uvukao” (ili “ugurao”) izvesnog idiota i lopova – “pesnika” (klozetskog) Matiju Bećkoviće u SANU kada je njegova “poezija” – klozetska “poJezija” a on – četnički sin! Njegov otac četnik i ’45. “mu se gubi svaki trag” negde oko Blajburga u Austriji! Kako je taj majmun dospeo u SANU, na čiju preporuku? Ko ga je – uvukao/ugurao i koja je njegova uloga bila (sem da piše MEMORANDUM? pa i tu je “usrao motku” (kao ćuran) nije umeo!? Da dovede (pripremi teren) za Karađorđeviće – idiote? to je uspeo, doveo je ta govna koji nikada nisu učili srbski jezik i nisu ni znali da su njihovi neki dedovi iz Srbije i govorili taj jezik! Upravo mislim (u prvom redu) da ta “misija” SANU nije uspela u Srbiji, još od 1918. godine kada je sujetni – bolesni megaloman, idiot regent – kralj Aleksandar Karađorđević stvarao SHS a zatim Jugoslaviju poništavajući državnost Srbije i Crnogorskoj monarhiji! Tu je problem, u SANU još od 1918. godine!

  • A ti si inače titov zločinac.Samo vi idite tamo odakle vas je doveo vaš tito,mi vas ovde nismo zvali.Prema tome,vi titovci ste ovde sa svojim porodicama,nepoželjni strani okupatori.

 4. Овде нема Војислава Коштунице најбољег политичара 21. века до сада.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *