Ко је појео војску?

0
(0)

Пад некада респектабилне европске армије на ефективу једне дивизије и оружану моћ почасног строја је само једна од многих последица пуча у октобру 2000.

Гвоздена завеса мејнстрим медија, уз добар рад маркетинг агенција и тапшањем по рамену као награду за издају земље, дуго су скривале праве разлоге уништења државе. Скидањем ружичастих наочара све већи број људи стварно схвата ивицу понора на коме се налазимо.
„..не можете лагати све људе, све време“ – Линколн

Војска као колатерлна штета процеса евро-капитулације је најбољи показатељ разарања државе методом корисних идиота на власти. Бројно стање од 38,000 скрива жалосну чињеницу да је тек 10,500 од тога борбена ефектива – остатак отпада на помоћно и канцеларијско особље. Војска сведена на ефективу једне дивизије у арсеналу има оружје старо четврт века, праћено „разорном“ авијацијом од 3 Миг-29 авиона старости близу три деценије.

Армија којој цео нато са 1,100 борбених авиона ангажованих у агресији 1999-е године није могао отети ни метар земље, постала је жртва нато ђака без једног испаљеног метка. Само је за време владавине босанца Тадића распродато или уништено више хиљада функционалних тенкова, камиона, минополагача, лансирних мостова, амфибија, носача мостова и гумених чамаца за спашавање. Као поређење, за 3 месеца рата против нато изгубили смо 12 тенкова.
„сви српски генерали не вреде колико један наредник нато“

Францетићевог сестрића је наследио његов кум, добро обучен, школовани кадар нато пакта. Драган Шутановац је амерички стипендиста на курсевима специјализованим за области безбедности. Шутановац је добитник америчке дипломе за област спровођења закона (Law Enforcement), као и дипломе за област шпијунирања – Security Issues and Oversights. Врхунац школовања нато ђака Шутановца је ипак диплома престижног америчко-немачког Маршал центра за безбедоносне студије у Гармиш-Партенкирхену.

Марктиншки потези нато министра српске Војске, какви су полагање венаца жртвама нато агресије, не могу сакрити чињеницу да сам министар није био угрожен током бомбардовања – напротив. Многобројни курсеви, обуке и специјализације у иностранству, где спада и стажирање Европског парламента 2000-е су за резултат имале чињеницу да је нато министар Војске најугроженији био – претњом упућеном преко једног коментара на фејсбуку.

Један коментар претеће садржине, упућен преко друштвене мреже био је довољан не само да цео случај доспе у медије, већ и да нато министар и његова породица уживају специјалну заштиту. Присуство у медијима због почињених малверзација и злоуптреба приликом изградње 3,764 квадратна метра на ексклузивној локацији на Врачару је остало скривено иза гвоздене завесе „демократских“ нам мејнстрим медија.

Шутановац купио грађевинско земљиште на Врачару као „пашњак прве класе“ – наслов у новинама

Плац на ексклузивној локацији у Скерлићевој број 12 на Врачару купљен је 2011-е године као „пашњак прве класе“, према уговору овереном у Првом основном суду у Београду. Јединствен случај градње у центру града са „групом грађана“ као извођачем радова анонимни извори повезују са градоначелниковањем страначког колеге Ђиласа Београдом.

 
„продужена рука НАТО, чији је задатак да послушно, не водећи рачуна о националним и државним интересима реализују стране војне, политичке и економске циљеве – чију су реализацију обећали и за коју су добро плаћени“ – Влајко Стојиљковић

Министарска плата од 103,037 динара месечно тешко може бити довољна за финансирање изградње скоро 4,000 квадратних метара на ексклузивној локацији у Београду. Подаци о примањима постају још занимљивији ако се зна чињеница да се Шутановац одрекао у хуманитарне сврхе „ситнице“ од 671,835 динара – колико је сваког месеца примао као члан управног одбора Директората цивилног ваздухопловства.

Процењена вредност пројекта „групе грађана“ је 15,000.000 евра, месечна примања тадашњег министра око 1,000 евра. Умеће штедње – по стандрадима нато пакта, који ће своје ангажовање против Србије завршити приватизацијом предузећа према потписаном ИПАП споразуму.

Две деценије државу воде хохштаплери инсталирани од страних амбасада и отпаци бившег комунистичког режима који су издали своје некадашње партије. Криминализована и корумпирана квази елита пљачкашко-тајкунског типа, која је на власти савршено служи циљу нато да од Србије направи депонију Европске Заједнице.


„за издају своје земље, политичари имају привилегију да пљачкају сопствени народ“ – Проф. Др. Милан Брдар

Периша Рељић / Инфо. анонимни

фото: Зорана Јевтић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Немачка: Шеф војне обавештајне службе биће смењен у октобру због пенетрације нациста у Бундесвер

5 (2) Шеф немачке војне обавештајне службе биће смењен у октобру, док власти појачавају напоре …

Тужилаштво и даље наставља да ћути о веома озбиљном организованом криминалу и корупцији у Телекому (видео)

5 (4) Представници Удружене опозиције Србије(УОС) данас су на конференцији испред Телекома Србија истакли да …

3 Коментара

  1. MILAN BRDAR GENIJALAN GENIJALAC SVAKA CAST NAJGORE JE STO VECINA TO ZNAJU SAMO NEMAJU M..A DA KAZU JAVNO

  2. Jedina hitna mera koja nesto znaci u ovakvoj situaciji je da se grajani sami naoruzaju cime znaju i umeju, i NIKAKO NE PREDAVATI ORUZJE „DRZAVI“ !

  3. Jedna od investitora zgrade na pasnjaku je i Mia Zecevic, unuka generala UDBE. Pametnome dosta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *