Насловна / Србија / Хроника / Kоха: Тужилаштво има доказе да су ухапшени Срби помогли убици Ивановића
Kоха: Тужилаштво има доказе да су ухапшени Срби помогли убици Ивановића 1

Kоха: Тужилаштво има доказе да су ухапшени Срби помогли убици Ивановића

Тројицу ухапшених Срба косовско тужилаштво сумњичи да су помогли убици Оливера Ивановића, наводи косовски лист „Kоха диторе“. Недељко Спасојевић, Драгиша Марковић и Марко Росић сумњиче се за тешко убиство, одавање службене тајне и незаконито држање оружја.

Главни осумњичени је Спасојевић, истражитељ у полицији на северу Kосова, за кога се верује да је помогао извршиоцу тако што му је олакшао да побегне са лица места службеним возилом полиције, пише у списима косовског тужилаштва у које је увид имала „Kоха“.

Приликом претреса Спасојевићеве куће полиција је пронашла оружје за које није имао дозволу – аутоматску пушку калашњиков, више од сто метака, једну ручну бомбу као и панцир.

Марко Росић сумњичи се због писма пронађеног у Ивановићем џепу у ком је написан регистарски број џипа у власништву Росићеве породице. Њиме је након убиства, тврди тужилаштво, праћен и брат Оливера Ивановића, Мирослав.

За Драгишу Марковића, такође полицајца на севера Kосова, верује се да је са лица места преносио податке једном полицијском службенику у Србији, пише у документима тужилаштва, а преноси „Kоха“.

За осумњичене Росића и Марковића тужилаштво наводи да су користили надимке „Роске“ и „Лиман“.

Тужилаштво је тражило да се ухапшенима одреди притвор због опасности од бекства или утицања на сведоке.

Осумњичени пред судом

Сва тројица осумњичених негирала су да су умешана у убиство Ивановића. Спасојевић је рекао да је први дошао на место злочина, да је сарађивао са колегама из Приштине и објаснио им где се налазе камере. Признао је да је пронађено оружје његово и објаснио да му је остало из рата јер је био припадник МУП-а Србије.

Његов адвокат Негован Шарановић навео је да оптужбе не заснивају на чврстим доказима, да је Спасојевић неосновано у притвору и затражио да му се омогући да се брани са слободе.

Росићев бранилац Миро Делевић каже да тужилаштво његовог брањеника сумњичи за праћење Оливера и Мирослава Ивановића, али да нису достављени докази који би потврдили да су они такав случај пријавили полицији.

Делевић је навео да је да је могуће да је Ивановић уочио Росићев аутомобил пошто је он радио као обезбеђење у оближњем кафићу „Дама“, али да није било пријаве да је тај аутомобил сумњив или коришћен за нелегалне послове.

Тужилаштво наводи и да се Росић често паркирао у близини ресторана „Греј“ у власништву Милана Радоичића који је такође осумњичен за умешаност у овом убиству, али га косовска полиција није ухапсила. Радоичић је потпредседник Српске листе, највеће странке Срба на Kосову.

Марковић је такође рекао да није крив. Његов бранилац Дејан Васић затражио је да он буде пуштен из притвора истичући да су оптужбе неосноване и непрецизне.

Суд је, међутим, тројици ухапшених продужио притвор на месец дана, уз образложење да је кривично дело било добро организовано, као и да би осумњичени могли да га понове.

Радоичић саслушан у Србији

Радоичић је избегао хапшење прошлог петка, када су ухапшена тројица осумњичених, пошто га полиција није пронашла у његовом дому у Kосовској Митровици. Он је дан раније присуствовао састанку председника Александра Вучића са представницима косовских Срба, међутим, Вучић је негирао да се он и даље налази на територији Србије.

Српска полиција, међутим, два дана касније саопштила је да је саслушала Радоичића. Председник Вучић истакао је да полиција може са сигурношћу да тврди да он није учествовао у убиству Ивановића. Он је оптужио косовске власти да Радоичићу смештају убиство и да желе да га убију како би ослабили Србију у преговорима око будућности Kосова.

Истрага против њега у Србији није ни покренута.

Пише: Јелена Радивојевић Извор: Kоха диторе

Крик.рс

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Ко је, како и уз чију помоћ пресудио Александру Митровићу за убиство Андрее Бојанић (видео) 11

Ко је, како и уз чију помоћ пресудио Александру Митровићу за убиство Андрее Бојанић (видео)

Судијка Првог основног суда у Београду Зорица Аврамовић, која води поступак против Александра Митровића (25), …

Међународна потерница за Радоичићем због убиства Оливера Ивановића 13

Међународна потерница за Радоичићем због убиства Оливера Ивановића

Суд у Приштини издао је међународни налог за хапшење потпредседника Српске листе, Милана Радоичића, који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *