Колико дуго може да се живи са хиљаду евра у Србији а колико у другим земљама?

Колико дуго може да се живи са хиљаду евра у Србији а колико у другим земљама?

У Србији може да се живи са 1.000 фунти (око 1.180 евра) 84 дана, а у Швајцарској само 27 дана, али да би се зарадила поменута сума најмање времена је потребно у Лихтенштајну, само четири радна дана, а у нашој земљи 49 дана показује истраживање британског финансијског портала money.co.uk.

У студији су анализирани дневни трошкови живота и просечне зараде у земљама широм света, како би се утврдило где 1.000 фунти траје најдуже, а где најкраће, при чему је коришћен индекс трошкова живота који обухвата бројне чиниоце, попут издатака за намирнице, комуналије и транспорт.

Према резултатима истраживању, Колумбија је на првом месту међу земљама у којима би 1.000 фунти трајало најдуже, целих 109 дана, следи Турска (103 дана), трећи је Казахстан (100 дана), док је Србија девета, при чему би та свота покрила 84 дана свакодневних животних трошкова, што на дневном нивоу одговара износу од 11,93 фунте (око 1.660 динара).

Од земаља у окружењу, у Црној Гори би са 1.000 фунти могло да се живи 80 дана, у Румунији 86 дана, у Бугарској 82, а у Мађарској 74 дана.

С друге стране, у Швајцарској поменути износ не би могао да се растегне на цео месец и трајао би само 27 дана, будући да дневни трошкови живота, према рачуници британског портала, у тој земљи износе 37,96 фунти дневно у просеку.

Нешто боље би прошли грађани Лихтенштајна и Норвешке, који би са 1.000 фунти могли могли да „саставе“ 33 дана.

Када је реч о времену које је у земљама широм света потребно да се ова сума заради, Лихтенштајн је лидер са најкраћим роком од само четири дана, а прате га Швајцарска, Норвешка, Луксембург и Исланд, са пет радних дана.

Од земљама у којима треба да се ради најдуже да би се зарадило 1.000 фунти, поново је на челу листе Колумбија са 62 радна дана, затим Белорусија (57 дана), Србија (49 дана), Црна Гора (46 дана), а пети је Мексико са 43 радна дана, показује истраживање портала , пренео је Танјуг.

Спутник

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Отворено писмо председнику Србије Александру Вучићу: Дајемо вам ултиматум!

Отворено писмо председнику Србије Александру Вучићу: Дајемо вам ултиматум!

Покрет Еколошки устанак упутио је писмо првом човеку државе, поводом доношења два нова закона у …

Потпиши Законе о експропријацији и референдуму и то ће ти бити задњи закони које ћеш потписати!

Потпиши Законе о експропријацији и референдуму и то ће ти бити задњи закони које ћеш потписати!

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да још није потписао закон о експропријацији, јер …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *