Комерцијална банка народним парама противзаконито финансира УРС и Динкића

0
(0)

БЕОГРАД – Разумеју се људи у паре.
Уједињени региони Србије су за финансирање предизборне кампање 2012. године узели кредит код Комерцијалне банке, који је одобрен без девизне клаузуле, уз грејс период и с каматном стопом три пута нижом од каматне стопе одобрене осталим политичким странкама.

Повољан грејс период

Према речима Зорана Стоиљковића, члана УО Агенције за борбу против корупције, УРС је на овај начин ушао у зону прекршаја јер Закон о финансирању странака, који је усвојен 2011. године, предвиђа да сви дугови за предизборну кампању буду исплаћени до проглашења коначних резултата избора.

– Давањем грејс периода на отплату кредита који је подигнут за потребе предизборне кампање, односно продужавањем рока његове отплате, долази се до тога да се тај дуг, у овом случају кредит, претвара у сакривени прилог, а самим тим улази се у зону прекршаја – објашњава Стоиљковић.

Портпарол УРС Марко Селаковић каже да не зна под којим условима је УРС узео кредит од Комерцијалне банке, али да зна да је, за разлику од неких других странака, алудирајући на ДС, кредит УРС био 100 одсто обезбеђен.
– Ми нисмо добили кредит на бланко менице као неки, а колику ће каматну стопу одредити банка, зависи од њеног пословања – објашњава Селаковић.

Банка демантује

Комерцијална банка негирала је јуче ове информације.
– УРС је дат кредит по условима који важе за све клијенте који користе кредит с пуним покрићем – пише у саопштењу Комерцијалне банке. Они додају да су повољнији услови у односу на редовне услове важили, важе и важиће за све клијенте с пуним покрићем, пошто Банка за то има економски оправдан интерес.

 

Курир

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Отворено писмо Предрагу Кону

4.8 (895) Предраже Коне молим да се уклоните са медија, Ваша неискреност а слободан сам …

Предраг Кон, стручни сарадник компаније Фајзер (фото)

4.7 (77) Нема ту нимало сукоба интереса наши драги суграђани! Па шта вам је људи, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend