Комуналци у цивилу, са бибер спрејом, заустављају и возила

Комуналци у цивилу, са бибер спрејом, заустављају и возила

0
(0)

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да предложене измене Закона о комуналној полицији, полицајцима дају могућност да заустављају возила и легитимишу путнике у њима, да раде у цивилу, али и да, када је то нужно, уколико их неко нападне користе „бибер спреј“. Мали је новинарима рекао да верује да ће се измене Закона о комуналној полицији ускоро наћи пред Владом Србије.

Начелник Комуналне полиције Никола Ристић рекао је да су у тој служби тражили да се у делокруг њихових овлашћења уврсти заустављање возила, рад у цивилу и употреба бибер спреја за одбрану, само уколико их неко нападне.

– Бибер спреј служи превасходно за одбрану и то неће бити репресивно средство, већ да се одбије напад на полицајца и само када је крајње неопходно. То средство је много ефикасније и мање опасно у односу на физичку снагу – навео је Ристић.

Упитан да ли су предузети поступци против комуналних полицајаца због инцидената који су се појављивали у медијима, Ристић је рекао да су вођени различити поступци поводом поступања полицајаца.

– Али, ако мислите на употребу средстава принуде – не, свака употреба средстава принуде била је у складу са законом и ту није било санкционисања – поновио је Ристић.

Истичући да Комунална полиција треба да буде сервис грађана, Мали је подсетио да је захтевао да сваки комунални полицајац прође кроз нови лекарски преглед, што се приводи крају, а како би се још једном проверило да ли су прихофизички спремни да обављају дужност.

– Чинимо све да променимо начин на који функционише Комунална полиција и у селекцији полицајаца и у њиховој обуци и у оцени њиховог рада и мислим да је то кључно – рекао је градоначелник и поновио да се предложеним изменама предвиђа повећање броја комуналних полицајаца.

Упитан о петицији за укидање Комуналне полиције коју је потписало око 20.000 Београђана, Мали је рекао да је тај број мали у односу на два милионан колико престоница има становника. Комуналним полицајцима је, додао је, циљ да одрже комунални ред и није им лако, јер су „под стресом пошто их има мало“, али начин њиховог понашања и опхођења треба да буде у складу са стандардима које Град жели.

Говорећи о броју комуналних полицајаца у граду, Ристић је оценио да милионски град попут Београда треба да има једног комуналног полицајца на 1.000 грађана, а што би било повећање за 1.000 до 1.200 полицајаца у односу на садашњи број.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

РЕПРЕСИЈА: Вућићев мафијашки режим ухапсио пет истакнутих противника вакцинације!

РЕПРЕСИЈА: Вућићев мафијашки режим ухапсио пет истакнутих противника вакцинације!

5 (6) ЈОВАНА Стојковић, председница покрета Живим за Србију, приведена је јутрос у Београду због …

Вакцинишу и затварају: Дозволиће само да раде продавнице, апотеке и пумпе!?

Вакцинишу и затварају: Дозволиће само да раде продавнице, апотеке и пумпе!?

3.4 (5) „Наравно да смо далеко од нечега што бисмо могли да назовемо крајем епидемије …

13 Коментара

 1. Nisu oni policija, oni su obicni kmunalni redari. To se neote

  • sana stoka umisliila da su neka specijalna policija, a ovaj celavi vodja, vidi se da je neka iskompleksirna seljacina – dos’o do mrve vlasti pa se umislio. Sve ce to biti rasformirano, stoka bahata! Oni su konumalni redari, higijenicari. Njima treba dati metlu pa da ciste ovo ruglo od grada, kakav ‘pepper spray’.

 2. Pa zašto onda ne ispoštuje broj ekipa hitne pomoći na broj stanovnika ??? Kako ga nije sramota , dolazimo u sukob sa narodom jer ne mozemo vremenski da odgovorimo na sve pozive bez obzira na sav trud i zelju a broj komunalnih policajaca će da ispoštuje po broju stanovnika . Drsko i bezobrazno !!!

 3. Narod trazi da se ovi manijaci ukinu, a bolesnici na vlasti im daju veca ovlascenja! Zajedno cete vi tamo odakle ste i dosli!

 4. Pa kako da se poveca broj kad vam je MMF zabranio zaposljavanje i ne razumem potrebu da jedan komunalac zaustavi vozilo.Pa cemu onda saobracajna policija.Hitna pomoc se raspada,bolnice ni da spominjem,sve sto moze odlazi odavde a Mali bi da poveca broj komunalaca.Pa ovo nije zemlja,ovo je cirkus!

 5. Biber sprej se koristi za samoodbranu. A do samoodbrane ne bi ni došlo da nisu prvi dirali ljude. Dakle, ako se neko brani od njih ili odbija saradnju, mogu li oni da koriste taj sprej?

 6. da budem iskren svaki bandit l=pljackas u civilu moze da vas zaustavi iopljacka i cak ubije. Nemojte zaustavljati svoja vozila daj gas i gazi .

 7. Živeli u policijskoj državi. Od policije nismo mogli da mrdnemo. Demokratija nam uvela komunalnu državu. Sad od go.ana nećemo moći ni da dišemo. Sprej im nije potreban, osim sa sebe kamufliraju.

 8. Ja sam citao naslove da su „komunalci-govnari“ napadali i maltretirali narod… Ali da je neko napao i „legitimisao“ (a sve po zakonu) te govnare, to jos nisam cuo…

 9. Ma ova SNS govna treba skinuti što pre. Oni samo nastavljaju politiku DOS-a i Žutih, Samo još u goroj varijanti. Vidimo se u oktobru na lokalnim.

 10. Komunalci – „intelektualne gromade“. Kao fašisti, samo se u trojkama kreću. Posao im je „lezi ‘leba da te jedem“, šminkeri i pozeri obični.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend