fbpx
Насловна / Безбедност / Kонференција „ИТ безбедност ‒ од стандарда до решења”
Kонференција „ИТ безбедност ‒ од стандарда до решења” 1

Kонференција „ИТ безбедност ‒ од стандарда до решења”

Безбедност на највишем могућем нивоу била је кључна тема конференције „ИT безбедност ‒ од стандарда до решењаˮ. На конференцији су јасно изнети сви проблеми са којима се мала, средња и велика предузећа сусрећу сваког дана, али су представљења и решења која уз додатну опрезност могу веома ефикасно да заштите било које радно окружење.

Изградња безбедносне платформе данас је од фундаменталног значаја за постизање комплетне заштите дигиталних информација, али и за раст и правилан развој предузећа. Недавни догађај са малвером „Вона крајˮ (Wanna Cry) који је покушао да инфицира више од двадесет два милиона рачунара најбоље показује да живимо у једном веома ризичном и рањивом дигиталном времену које захтева од свих нас да озбиљно порадимо на безбедносном штиту и размислимо о решењима која би нам омогућила комплетну заштиту електронске имовине. Предавачи су на тај моћни малвер скренули пажњу због тога што би слични злоћудни кодови ускоро могли да постану све чешћа претња на многим радним местима.

„Ми смо још пре неколико година увидели потребу за организовањем једне овакве конференције јер је питање безбедности у пословним окружењима постало више него горуће, поготово са појавом злоћудних кодова који по иницијализацији/извршењу могу да угрозе комплетну ај-ти инфраструктуру предузећа и доведу до озбиљних финансијских издатака. Сада је прави тренутак да мала, средња и велика предузећа озбиљно крену да раде на изградњи праве безбедносне платформе и лише себе могућих мука са најразличитијим малициозним претњамаˮ, поручио је Роберто Полето, један од организатора конференције.

Малвер „Вона крајˮ

Злоћудни софтвер „Вона крај“ врши енкрипцију корисничких података, чиме их чини недоступним. У следећем кораку нападачи покушавају да изнуде новац од корисника у замену за повраћај података. Оно што је специфично за малвер, јесте да када зарази један уређај, скенира мрежу и користи црв како би се раширио на друге уређаје. Уколико дође до „инфекције“ рачунара, битно је исти скинути са локалне мреже или интернета, и предузети неопходне мере за уклањање малвера, како би се спречило даље ширење вируса. Уколико вршите редован бекап, искористите га за повраћај података.

РТС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Одбрана и заштита“ поново у средњој школи 11

„Одбрана и заштита“ поново у средњој школи

После 27 година настава из области одбране и безбедности враћена је у систем средњошколског образовања. …

Милан Јовановић: Не осећам се безбедно, ћерка председника општине ми фотографише кућу 12

Милан Јовановић: Не осећам се безбедно, ћерка председника општине ми фотографише кућу

Александар Маринковић и Игор Новаковић, осумњичени за паљење куће новинара Милана Јовановића из Врчина, пуштени …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *