Костићев потрчко Горан Јешић форсира ГМО

0
(0)

Београд — Стручњаци из Војводине посетиће Словачку, како би се упознали с прописима у области производње генетски модификованих култура и семена.

То су се договорили војвођански секретар за пољопривреду Горан Јешић и државни секретар словачког Министарства пољопривреде Штефан Адам.

Како је саопштио Покрајинки секретаријат за информисање, на састанку у Влади Војводине закључено је да је то једно од питања које у Србији тек треба да буде решено у складу с прописима ЕУ и с потребама заштите најквалитетније извозне понуде Србије, каква је кукуруз и његово семе. 

Јешић је у разговору са словачком пољопривредном делегацијом истакао важност извоза кукуруза и семенског кукуруза, јер Србија на том пољу бележи изванредне резултате. 

„Војводина има посебан интерес када се ради о пољопривреди, јер је извоз пољопривредних производа један од најважнијих за читаву нашу економију. Од партнера из Владе Словачке очекујемо и помоћ и подршку у процесу евроинтеграција, јер се пред нашом земљом налази читав низ важних одлука и послова“, рекао је Јешић. 

Додао је да је област пољопривреде од посебне важности јер постоји низ питања која су изузетно важна како би извоз војводјанских пољопривредних култура и хране био највишег квалитета. 

„Уз убрзање сарадње у области европских интеграција, са овом земљом морамо остварити много бољу економску сарадњу, посебно у области пољопривреде, за коју постоје и ресурси и могућности“, рекао је Јешић.

На данашњем састанку договорен и наступ пољопривредника и агробизниса две земље на пољопривредним сајмовима у Нитри и Новом Саду, а најављено је и да ће Словачка бити земља партнер на новосадском Медјународном пољопривредном сајму 2016. године. 

У делегацији из Словачке био је и амбасадор ове земље у Београду Јан Варшо, као и генерални директор секције биљне и животињске производње Јан Вајс и генерални директор секције шумарства и прераде дрвета Јан Мизерак.

 

БЕТА

Фото: Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Корак по корак: Отвара ли Србија врата за ГМО

0 (0) Чињеница да предложене измене закона о безбедности хране уводе нову категорију — генетички …

Погледајте како се Александар Вучић залаже за масовно тровање српског народа (видео)

1 (1) Не само да хоће да нам развали државу и да јој онемогући било …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *