КРЕНУЛО ГА! Буљошевић на челу РТС до 2022!

КРЕНУЛО ГА! Буљошевић на челу РТС до 2022!

5
(3)

Генерални директор Радио-телевизије Србије (РТС) Драган Бујошевић, остаће на овом месту до 2022. године, иако му петогодишњи мандат истиче 5. маја ове године, сазнаје Директно.рс.

Бујошевић је прошле године, 15. јануара, када је напунио 65 година стекао услов за одлазак у старосну пензију, а Управни одбор РТС донео је тада одлуку да Бујошевић управља овим медијем и наредних шест месеци.

– На основу ове одлуке, овлашћује се председник УО ЈМУ РТС проф. др Владимир Вулетић да са генералним директором ЈМУ РТС Драганом Бујошевићем закључи одговарајући споразум о наставку рада – наведено је тада у одлуци УО.

РТС конкурс за новог директора треба да се објави три месеца пре истека његовог мандата у складу са Законом о јавним сервисима и општим актима, што значи најкасније до 5. фебруара, а одлуку о расписивању јавног конкурса донеће Управни одбор РТС.

Адвокат Владимир Гајић за Директно.рс каже да закони не важе за политичку елиту, а да је иначе могуће да се уговор Бујошевићу продужи.

– И судијама Врховног суда продужавају после пензије могућност да раде још две године, тако да то није ништа ново. Није незаконито. Ако у предузећу одлуче да може још да ради, могу да му продуже највише још две године. Уговор је самим тим на одређено време, на две године – рекао је Гајић.

Позвали смо актуелног директора РТС – а да бисмо проверили ове наводе и питали га да ли ће се опет кандидовати за место директора Јавног сервиса, међутим, до објављивања овог текста није одговорио на наше позиве и поруке.

Бујошевић је рођен 15. јануара 1954. године, а на челу РТС је од 5. маја 2015. године. На конкурс за директора РТС 2015. године пријавило се 26 кандидата, а формално-правне услове испунило је њих 11. Осим Бујошевића кандидати који су тада испуњавали услове још били су Александар Аврамовић, Емин Голубовић, Младен Дражетин, Драган Ђукић, Вилибалд Ерић, Драган Караџић, Сандра Кесер, Миољуб Крсмановић, Александар Милутиновић и Александар Црквењаков.

Услови које кандидати за директора РТС морају да испуњавају су да имају држављанство Републике Србије, пребивалиште на територији Србије, да имају високу стручну спрему и да су „угледни стручњаци из области које су од значаја за обављање послова установе јавног медијског сервиса“ и најмање десет година радног искуства на руководећим пословима.

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Фатална привлачност тоталитарног режима

Фатална привлачност тоталитарног режима

3.7 (6) РТС обележава култ Јосипа Броза под насловом „Привлачно са дистанце“. На какву „привлачност“ …

За Вучића и СНС резервисано невероватних 80% политичког програма на РТС-у

За Вучића и СНС резервисано невероватних 80% политичког програма на РТС-у

0 (0) На националној телевизији РТС, коју финансирају грађани Србије својим новцем, како би били …

Један коментар

  1. buljo-sevicu doce vreme kad ce tebe neko seviti da ce ti oci ispasti, banditi vasarski i reketaski; sevio te onaj karaguz sto di dozvoli otimati a nista ne davati a njemu reklamu za moju sirotinju praviti. PU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend