fbpx
Насловна / Србија / Хроника / КРИМИНАЛНО ПРАЊЕ ПАРА! СНС и СПС финансира сиротиња која прима социјалну помоћ из буџета?!
КРИМИНАЛНО ПРАЊЕ ПАРА! СНС и СПС финансира сиротиња која прима социјалну помоћ из буџета?! 1

КРИМИНАЛНО ПРАЊЕ ПАРА! СНС и СПС финансира сиротиња која прима социјалну помоћ из буџета?!

На списку донатора политичких странака налази 23 лица који истовремено примају социјалну помоћ из буџета, саопштила је Директорка Агенције за борбу против корупције Татјана Бабић.

Агенција за борбу против корупције је Министарству рада, запошљавања и социјалне политике упутила препоруку да преиспита доделу финансијских средстава лицима која из буџета примају социјалну помоћ, а која су се нашла међу донаторима политичких странака.

Татјана Бабић је у емисији “Прави угао” РТВ потврдила да се на списку донатора политичких странака налази 23 лица који истовремено примају социјалну помоћ из буџета. Додала је да су подаци о тим лицима добијени на основу укрштања са базом података Министарства рада, те да грешка није могућа.

Међутим, није искључила могућност да се у овом случају ради о прикривању извора финансирања, наводећи да ипак не може да износи такве тврдње, те да је на надлежном тужилаштву да такву опцију испита.

Упитана ко може да контактира лица која се појављују на списку донатора и сазна да ли се евентуално ради о крађи њиховог идентитета, она је рекла да би ресорно Министарство преко локалних центара за социјални рад требало да преиспита да ли те особе које примају социјалну помоћ заиста финансирају странке.

Бабић је навела да је и у ранијим истраживањима Агенције било таквих случајева, те да такве појаве нису специфичне за само једну станку.

Посебно је занимљив пример човека који је током 2014. примио 94.694 динара, а на рачун СПС уплатио 650.000 динара – скоро седам пута више него што добија из државне касе за најсиромашније.

Међу дародавцима напредњака има оних који су примали 8.000 динара, а својој странци су уплатили чак 40.000 динара. Лице које је примилио социјалну помоћ 51.053,32 динара у 2014. години, уплатило је Динкићевом УРС чак 80.000 динара. Танимљиво је да су све уплате напредњацима имале исти износ – 40.000 динара.

Од сиротиње 1,5 милиона

Контролом токова новца утврђено је да су социјални случајеви на страначке рачуне уплатили око 1,5 милиона динара – напредњацима, социјалистима и Динкићевом УРС-у.

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Александар Обрадовић: "Председник Србије је знао за криминал у Kрушику" 11

Александар Обрадовић: „Председник Србије је знао за криминал у Kрушику“

Документи који су објављени о умешаности оца министра полиције Небојше Стефановића са трговином оружјем само …

Држава „Крушику“ забранила уговорени посао са Јерменијом, а пар месеци касније га одобрила приватној фирми 12

Држава „Крушику“ забранила уговорени посао са Јерменијом, а пар месеци касније га одобрила приватној фирми

Фабрика оружја „Крушик“ остала је без посла вредног више милиона долара јер је држава одбила …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *