fbpx

Удружење синдиката пензионера: Повећање пореза на имовину је наставак економског насиља над грађанима

0
(0)

БЕОГРАД– Удружење синдиката пензионера Србије протестовало је данас због одлуке власти у Београду да и до 80 одсто повећа порез на имовину и затражило од Владе да стави ван снаге ту одлуку.

„После неуставног смањења плата у јавном сектору и пензија већих од 25.000 динара, доношења неуставног Закона о извршењу и обезбеђењу којим је додатно угрожен положај грађана, суочавамо се са новим наметом који прети да читаве породице завије у црно и доведе до просјачког штапа”, наводи се у саопштењу тог удружења.

Додаје се не постоје економски оправдани разлози за повећање пореза на имовину у време кризе кад је пала цена страмбеног квадрата, на шта ће додатно утицати повећање пореза.

Удружење синдиката пензионера је подсетило да је за последње три године великом броју грађана порез на имовину вишеструко увећан, иако је власт обећава да неће повећавати намете и да ће штитити оне који су најугроженији.

„Шта опљачкани, уплашени и понижени грађани, који се сваког јутра са страхом и неизвесношћу буде, могу још да очекују од власти? Када ће престати економско насиље и зашто Србија има највећи порез на имовину од свих држава у Европи”, запитало је то удружење.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пензионери у набавци пре свитања: Никад већа гужва, тужан живот у четири зида

5 (3) Од 18. марта на снази је потпуна забрана кретања за особе старије од …

ПОБУНА ПЕНЗИОНЕРА У СНС „Вучићу, понизио си нас испод нивоа кућних љубимаца“

4.6 (113) Доктор Предраг Мијатовић, народни посланик Српске напредне странке у два мандата, из времена …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *