Србија

Кривична пријава против пуковника Иве Удовчића због почињеног кривичног дела дискриминације грађана Републике Србије

Поштовани,

Обраћамо вам се за коментар поводом интервјуа пуковника Иве Удовчића који је дат дневној новини “Курир” 12.04.2021 у којем је пуковник Иво Удовчић иначе командант ковид болнице ВС на Карабурми позвао на укидање Уставом Републике Србије загарантованих права грађана Републике Србије. Не само да је пуковник Иво Удовчић у том интервјуу позивао на укидање грађанских права и слобода грађана Републике Србије већ је том приликом и грубо претио захтевајући да се грађанима које је пуковник идентификовао као “антивакцинашке змије” стане на пут?!

То је буквално изговорило лице у униформи Војске Србије што је готово за не поверовати.

Пуковник Иво Удовчић је у том интервјуу поред позивања на укидање Уставом Републике Србије загарантованих права грађана извршио и кривично дело дискриминације из Кривичног законика Републике Србије члан 128, члана 174. и члана 387. Оно што читаву ситуацију додатно отежава и то кривично је чињеница да је пуковник Иво Удовчић интервју дневном листу “Курир” дао у униформи официра Војске Србије и тај његов интервју пропраћен је са три фотографије за које је он позирао као високи официр Војске Србије чиме је учино и повреду става 2. из члана 128. Кривичног законика Републике Србије за шта је запрећена казна од три месеца до пет година затвора.

Поред кривичних дела против слобода и права човека и грађанина пуковник Иво Удовчић у интервјуу који је дао дневном листу Курир извршио је и кривично дело против јавног реда и мира из члана 343. Кривичног закона Републике Србије изазивајући панику и грубо вређајући већину грађана Републике Србије, тешким и погрдним речима повредивши тиме част, углед, достојанство и осећања огромне већине грађана Републике Србије назвавши их притом “антиваксерским змијама”. Имајте на уму да је сва горе наведена кривична дела починило званично лице у униформи Војске Србије и то путем средстава јавног инфoрмисања.

Захтевамо од надлежних државних органа Републике Србије а посебно од Министарства одбране Републике Србије и Војске Србије као и Владе Републике Србије да нам одговоре да лу су ставови које је пуковник Иво Удовчић изнео у његовом интервју датом дневном листу Курир 12.04.2021 уједно и ставови Министарства одбране Републике Србије, Војске Србије и Владе Републике Србије? Да ли Министарство одбране Репулике Србије има намеру да послуша захтеве пуковника Иве Удовчића и да стане на пут “антивакцинашким змијама” како их је то окарактерисао пуковник Удовчић у његовом интервјуу? Да ли Војска Србије има намеру да том приликом користи и оружану силу?

Од Републичког јавног Тужилаштва и надлежних војних правосудних органа захтевамо покретање кривичног поступка против пуковника Иве Удовчића због дискриминације грађана Републике Србије и тешких претњи и његових позива на укидање Уставом и законима загрантованих права и слобода грађана Републике Србије. Позиви пуковника Иве Удовчића изнети у датом интервју слободно се и веома лако могу окарактерисати и као позиви на рушење уставног и правног поретка Републике Србије а читаву ствар додатно отежава чињеница да је то учинило високо војно лице путем средстава јавног информисања.

Срдачни поздрави,

Милинко Милинчић

Главни и одговорни уредник Интернет портала Србијаданас.нет

П.С. У прилогу вам шаљемо пдф фајл са интервјууом који је пуковник Иво Удовчић дао дневном листу “Курир” 12.04.2021.

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3664657/dr-ivo-udovicic-za-kurir-antivakcinasi-su-zmija-koja-bljuje-otrov-i-ugrozava-nacionalno-zdravlje-mora-im-se-stati-na-put

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

  1. Javni tuzilac mora da pokrene po hitnom postupku, lice koje obavlja javnu funkciju a pogotovo doticni gospodin a kaze ovako nesto upuceno odredjenoj grupi lica je krivica zlocina protiv covecnosti. Zna i gospodin kako se staje na put zmiji, otkidanjem glave.. Gospodin je totalno isfustriran dusevni bolesnik. Ne znam zasto drzava cuti za ovako nesto.. Pa zamislite da je dr. Jovana, Alek, Nada i jos sila casnih lekara izjavilo da vakserskoj propagandi i farmaceutskim otrovima stanemo na put poput zmija.. Proslo bi neopazeno?..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!