Насловна / Србија / Политика / Крстимир Пантић, још један у низу велеиздајника
Крстимир Пантић, још један у низу велеиздајника 1

Крстимир Пантић, још један у низу велеиздајника

ЗВЕЧАН – Председници четири скупштине општине са севера Косова указали су данас да је „погрешно водити преговоре о подели прихода од царине“, на начин како то ових дана заменик директора Канцеларије за КиМ Крстимир Пантић износи преко медија.

У отвореном писму које су председници четири скупштине општине са севера Косова упутили председнику Владе Србије Ивици Дачићу се наводи да општине још нису одредиле овлашћеног представника за дијалог са Приштином и да су сходно томе сви представници Срба са севера Косова дужни да спроводе ставове и одлуке својих скупштина и закључке са заједничких седница четири општине.

У писму се наводи да је на заједничким седницама скупштина општина у више наврата закључено да је за грађане и привреднике неприхватљиво да се на административним прелазима Брњак и Јариње спроводи царински поступак непризнате државе Косово.

Такође се подсећа да је више пута тражено да се привредници са севера Косова у потпуности укључе у систем ПДВ Републике Србије.

Указано је, такође, и на забринутост за опстанак и функционисање институција Србије и локалних институција, јер су управо оне, како се наводи, све ово време биле и остале главни гарант опстанка Срба на Косову и Метохији.

На крају писма, упућеног и директору Канцеларије за КиМ Александру Вулину и шефу преговарачког тима у техничком дијалогу Београда и Приштине Дејану Павићевићу, наводи се да је у пракси потврђено да тамо где нема српских институција у покрајини нема ни Срба.
Писмо је прочитано, а потом и подељено на конференцији за новинаре председника четири скупштине општине са севера Косова у Звечану.

 

Танјуг

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

"Отаџбина": Србија као држава у својој историји није имала нити ће имати већег издајника од Александра Вучића 11

„Отаџбина“: Србија као држава у својој историји није имала нити ће имати већег издајника од Александра Вучића

Заједничка акција Косовске полицијске службе са севера Косова и Метохије и пореских инспекција сепаратистичких институција …

"Српско коло" окупило 2.000 основаца са централног Космета 12

„Српско коло“ окупило 2.000 основаца са централног Космета

Ансамбл народних игара и песама „Венац“ одржао је данас у Лапљем Селу манифестацију под називом …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *