КУРЦОГЛАВИ, трећи пол уводимо само да тебе и Ликану легализујемо!

0
(0)

Посланик Српске напредне странке у Скупштини Србије и професор Факултета безбедности Зоран Драгишић у оквиру рубрике сајта Данаса „Шта кажу о…“, наглашава да подржава легализацију проституције као и истополне бракове, али да усвајање деце у тим заједницама не би дозволио.

Да ли сте за легализацију проституције?

– Мислим да је треба легализовати и да је то добро из неколико разлога. Прво, то је добро из здравствених али и криминалистичких разлога. Из здравствених, пре свега, јер би се легализацијом полно преносиве болести лакше контролисале, али и јер би се легализацијом сузбио значајан део криминалног бизниса. Организоване криминалне групе које праве профит од проституције би изгубиле своје поље деловања. Мислим да би се легализацијом проституција лакше контролисала, спречила би се присилна као и малолетна проституција. Искуства у многим европским земљама су показала да је то тачно. Тамо има мање злоупотреба.

Да ли сте за легализацију марихуане у медицинске сврхе?

– Мислим да би то било добро, наравно у медицинске сврхе. Имајући у обзир да постоје у медицини расправе о томе да ли канабис лечи неке болести или не. Добар део земаља у Европи и свету је или легализовао или размишља о легализацији. Мислим да би у Србији требало размислити о легализацији марихуане, али о начинима на које је треба легализовати. Не би је требало легализовати у сврху злоупотребе, али у медицинске сврхе свакако да да.

Да ли сте за легализацију истополних бракова?

– Немам ништа против истополних бракова, али сам врло резервисан када је у питању усвајање деце у тим заједницама. Kада је у питању усвајање деце, то је за мене спорно и ја то не бих дозволио.

Да ли сте за враћање обавезног војног рока?

– Нисам за увођење обавезног војног рока, у овом тренутку. Прво око тога мора да се изјасни Генералштаб, да ли за то постоје потребе као и да ли имамо финансијских средстава. Мислим да Србији то сад није неопходно. Треба размислити о некој врсти обуке за све младе, без обзира на то да ли се добвровољно пријављују за служење војног рока, али са овим контигентом снага сада задовољавамо своје потребе.

Да ли сте за регистрацију средњег пола у званичним личним документима?

– Немам став када је реч о увођењу средњег рода у личним документима. Видим да су то многе земље урадиле и не видим разлог зашто то Србија не би увела.

Шта мислите о ријалити програму као ТВ жанру?

– Ријалитије програме не гледам јер не промовишу неке нарочите вредности, али људи имају могућност или да их гледају или да их не гледају. Ја лично сам против забране ријалитија. Свако има даљински управљач и може да промени канал ако му се то не гледа, али видим да они који највише критикује те програме, све знају о ријалитијима значи да их и гледају.

Пише: Јована Томић, Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

2 Коментара

 1. Ovo je profesor!?
  Ovo je intelektualac!?
  Akademski gradjanin!?
  E, blago nama …

 2. Несуђени директор Биа и наводни стручњак за безбедност па чак и професор учи нас својим мудрим речима.
  А чему нас он то учи? Па рецимо сазнајемо од тог мага безбедности да нам увођење обавезног војног рока „није неопходно“. Он ваљда мисли кад буде пред својим кућним вратима у Београду чуо шиптарски језик, да ће тада Србија да уведе војну обавезу? Док банде стигну само до Ниша има се времена… Шта га брига, он мисли да је безбедан у Београду?
  Стручњак за безбедност који никад није чуо ни за васпитање младих генерација а камоли за обуку има широки европски поглед на све што долази из распаднуте Европе. Као што је и он сам распаднут, уосталом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend