fbpx

Лепо кажи људима да су Вучића Клинтонови и Сорош довели на власт и да је он глобалистички испрдак!

0
(0)

Реагујући на чланак бившег уредника медијске куће Скy Неwс Тима Маршала, објављеног у британском листу Цитy А.М, саветница за медије председника Вучића Сузана Васиљевић каже да су претпоставке о Србији у чланку Тима Маршала и наш став по питању Косова нетачни и да српска страна никада није желела да замрзне дијалог Београда и Приштине.

„Председник Вучић никада није подржавао радикалне националисте у Србији. Управо супротно. Он се редовно и доследно суочавао са њима. И као што је рекао током свог излагања у Народној скупштини Србије пре неколико дана, његова улога није да људима каже само оно што они желе да чују, већ да саопшти горку истину. ‘Време је да бирамо између слатких лажи и горке истине. Мој посао као председника Републике, који није увек пријатан, јесте да људима кажем истину.’
Вреди послушати расправу у Народној скупштини како би се јасније разумела његова позиција:

‘Овде се поставља кључно питање: Шта ћемо учинити у наредном периоду? Да ли треба да будемо сагласни са замрзнутим конфликтом или да се потрудимо да пронађемо решење? Кажем вам, све док сам ја председник Републике у наредне три године, даћу све од себе да, уколико таксе буду укинуте, покушам да нађем неку врсту компромиса, решење које ће узети у обзир не само интересе нашег народа, сигурност наших људи, наших цркава и манастира, већ и интересе Србије. Тежим ка неком компромисном решењу.’

Овај проблем предуго траје и веома је тежак, али Србија не може да дозволи да се он настави. Не можемо још једној генерацији да оставимо поделе и конфликте.

Београд је учествовао у сваком дијалогу, у свим преговорима. Београд је испунио своје обавезе из Бриселског споразума. Није увек било ни лако ни пријатно, али то је наша дужност,наводи се у саопштењу.

Међутим, не видимо да друга страна показује исту такву одлучност.

Београд није узвратио контрамерама као одговор на увођење такси, које је Приштина наметнула од новембра, чинећи основне животне потрепштине, као што су храна и лекови, скупљим за оне који живе на Косову и Метохији, што Србију већ кошта преко 300 милиона евра. Ми једноставно тражимо да ове таксе буду укинуте, тако да сви можемо да се вратимо за преговарачки сто.

Као један од потписника Дејтонског споразума, Србија је гарант суверенитета Босне и Херцеговине, а председник Вучић је у више наврата јасно ставио до знања да Србија у потпуности поштује територијални интегритет Босне и Херцеговине.

Погрешно представљање Србије на овај начин је веома лоше и ми не можемо да дозволимо да људи погрешно схвате дубоку преданост председника да нормализује односе и обезбеди трајни мир у региону“, закључује саветница за медије председника Вучића Сузана Васиљевић.

Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић поново серенда о томе како су плате и пензије „сигурне“

3 (2) ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да су приходи за јул у …

ПСИХОПАТА ТРОВАЧ опет најављује: Вакцина у Србији крајем новембра

1.5 (8) Упркос корони, иако верујемо да ћемо до краја новембра или почетка децембра имати …

Један коментар

  1. Брука за свж оне, који нас воде од двехиљадите. Као по књизи Радоја Домановића Вођа. Препоручио би свакој Србској кући, да купе ту књигу. Да је као свето писмо, читају свакога дана. Неби ли нешто појединци схватили, ко нас је водио и ко нас сада води. Перфидни политичари, перфидно замене тезе. Уместо да они служе нброду, они су од нас направише колективне слуге. Болесно ко крајњих граница, али њих то не интересује. Водећа данашња снажна СНС скупина, пљује на све из прошлог времена. А у њиховим редовамима увукао се партијски нуклеари одпад. Весић, триган Јељена, Зорана , Бабић коти је променио најмање пет партија. Докле бре више, да се пљује по сорственпм народу. Докле нашу предивну земљу, воде и водили сами Бранковићи. Штета што немамо једног Леониду, који би знао шта треба чинити са Косовом и Метохијом. Туга!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *