ЛИЦЕМЕР: Јово Бакић прво да напусти Трилатералу, па онда нека постане анти-капиталиста

4.7
(3)

Будући политичар и социолог, Јово Бакић, већ пар месеци просипа анти-капиталистичке и анти-глобалистичке политичке идеја и то уочи редовних локалних и покрајинских избора. Такав став нам долази од човек који негира да има везе са Трилатералном комисијом.

Јово Бакић није званично ни постао политичар, а већ је успео сам себе да демантује и дискредитује. Бакић позива марксисте, троцкисте, анархисте, стаљинисте и остале напредне снаге, заговара ширу револуцију против нехуманог капиталистичког друштва, јер левица засебно, у појединим државама, нема довољну моћ да успе…

– Видите како политички заступници глобалног капитала ломе кичму Сиризи, јер капиталисти не смеју да допусте да се антикапиталистички вирус рашири Европом, поручује Бакић.

Просто је невероватно да један од идејних твораца српске “Сиризе”, познатија као “Србиза”, и члан Трилатералне комисије, Јово Бакић, позива анархисте да му се придруже у револуцији против нехуманог капиталистичког друштва.

Да ли је Јово Бакић заборавио да је члан саветовадног тела организације “Еаст-Wест Бридге”, испоставе Трилатералне комисије у Србији, чији је оснивач Дејвид Рокфелер, један од најбогатијих капиталиста на свету?

Према писању листа “Политика”, многима сада није јасно зашто је Бакић одлучио да уђе у, како сам каже, блато политике. Напушта позицију посматрача, са слободом да беспоштедно “удара” и лево и десно и постаје учесник игре у којој ће ипак морати да се придржава одређених правила и у којој ће му опсег деловања бити сужен, макар онда када (и ако) дође у прилику да са Стефановићем и друговима размишља о коалиционом капацитету.

Наводи се да Бакићу нико неће моћи да приговори да није покушао.

– Бакић је кренуо са речи на дела. И то горљиво, идеалистички, а идеологије су одавно нестале, кажу неки, баш као што је нестала и подела на левицу у десницу, док жељени покрет још није ни на видику. Да ли је прерано полетео, наводи “Политика” у лепом тексту о Јови Бакићу.

Бакић је у том тексту опсан као професор, социолог, некакав левичар, критичар власти, гласач Демократске странке, као човек који је Томислава Николића у емисији напао због лажне дипломе, па све до теоретичара који је напокон одлучио да теорију спроведе у пракси.

Али, где је податак да је Бакић члан глобалистичке Трилатералне комисије? Тај податак се вероватно није уклапао у тај хвалоспев о Бакићу.

Иначе, Бакић је у Трилатералима заједно са Зораном Михајловић, Жељком Митровићем и Миодрагом Костићем.

Бакић је идеалан пример да Трилатерали другим Трилатералима чувају леђа. Он је у интернет емисији “Лични став”, на опаску аутора Ненада Михаиловића да јавно не критикује другарицу Трилатералку Зорану Михајловић, рекао следеће:

– Морам да признам и сам да никада нисам критиковао Зорану Михајловић. Мислим да код ње има и памети и основне грађанске пристојности. То што је нисам критковао нема везе са тим што је чланица. Заиста мислим да је она цивилизована, нормална особа, вели Бакић о својој другарици Трилатералки.

Иако је Бакић признао да је члан “Еаст-Wест Бридге”, он је напоменуо да “поједини неуки новинари” то представљају као испоставу Трилатералне комисије.

– Одмах да каже, не бих имао ништа против да јесам (члан Трилатерала). Мислим да бих могао да урадим много више за земљу да сам члан Триалатерала. Нећу се исчланити из “Еаст-Wест Бридге” зашто што је ту Жељко Митровић, додаје Бакић.

Не, није Бакић члан Трилатерала или организације која је блиска Трилатералима, иако је сајт “Еаст-Wест Бридге” облепљен логотипима Трилатералне комисије. Не, није Бакић члан организације која је блиска Трилатералима, иако је Јован Ковачић, на чији позив је Бакић ушао у “Еаст-Wест Бридге”, члан Извршног комитета Трилатералне комисије.

Да ли је то Бакићева нека нова “улево” логика?

Све у свему, Бакић није ни постао политичар, а већ се испрљао сопственим лажима. Било да Србија иде улево или удесно, са оваквим људима, као што су Вучић, Бакић, Стефановић и остали, Србија ће, уместо да иде право, увек скретати с пута, улево или удесно.

 

Телепромптер.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Меркел оспорила право Твитера да „изван законског оквира“ трајно блокира Доналда Трампа

5 (2) * Трампове налоге су већ блокирали и Facebook, Instagram, Snapchat и Twitch. Многи …

ХИТНА ИСТРАГА: Пад фреквенције непознатог узрока могао да изазове мрак у Европи

5 (2) У струјној мрежи континенталне Европе у петак после подне дошло је до пада …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend