„Лоша аграрна политка довела пољопривреду у очајно стање!“

0
(0)

Удружење пољопривредника Панчевачки ратари оценило је у недељу да су домаћи пољопривредници доведени у „очајно и безизлазном стању“, због лоше аграрне политике, и неодговорности Министарства пољопривреде Србије.

Безобразно ниска цена главних ратарских производа довела пољопривреднике у тешко стање

То удружење је у саопштењу навело да је у два наврата тражило разговор с Министарством о исплати субвенција и о аграрном буџету за 2015. године, али није добило ни одговор на допис. „Неадекватна аграрна политика и срамна политика веома ниских цена главних ратарских производа.

„Неадекватна аграрна политика и срамна политика веома ниских цена главних ратарских производа, као и престанак исплате субвенција и регреса ратарима за ђубриво и гориво, у условима потпуно отворених граница према ЕУ доводе ратаре у веома очајно и безизлазно стање, без икакве перспективе“, упозорили су ратари у саопштењу.

Они сматрају да је пољопривреда у Србији као „Титаник после удара у ледени брег“ – на отвореном океану, а чамца за спасавање скоро да нема.

„Чини се да ћемо сучељавање наших пољопривредника са европским фармерима дочекати не на коленима, већ у пузећем положају“, пише у саопштењу које је потписао председник тог удружења Јован Негован.

 

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

За 14 година пораст малигних болести за 235 одсто годишње, и то све због Железаре

5 (2) На грађане Смедерева недавно су падали метални опиљци, а на штетност Железаре по …

ЗБОГ КОРОНЕ МАЊЕ ДОЗНАКА ИЗ ИНОСТРАНСТВА: Прилив пао за 23,8 одсто у првих пет месеци

0 (0) ПРИЛИВ по основу дознака у Србији је у првих пет месеци ове године …

3 Коментара

  1. NIje to losa agrarna nego dobro smisljena pljackaska politika unistavanja ratara,industrije, ma cele Srbije uz pomoc izdajnika na vlasti. Natalitet opada,ljudi se iseljavaju i odlaze iz zemlje,mi izumiremo. To znaju nase vlasti ali njima je bitno samo profit za sebe a kad treba da se glasa za njih onda su najveci vernici i krste se i nogama ako treba i niko ne voli narod kao oni.

  2. ETO VAM .BIRALI STE DA BUDE BOLJE, LAZU CEO NAROD I JOS VISE SE UNISTAVA DRZAVA ,I SADFA PRODAJU USPESNE FIRME DA BI SE POJEDINCI JOS NAKRALI.SPAVA NAROD SPAVA

  3. Poljoprivreda je prioritet.ovi majmuni na vlasti dovlače strance.postaćemo kolonija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *