ЛУДИЛО НЕ ПРЕСТАЈЕ! Регистрација, број седишта и појасева у возилу

0
(0)

Према новим правилима, више се неће толерисати возила која су регистрована за више путника него што имају седишта и појасева, па ће возачи морати да плате таксу. Ових дана стигао је списак од 30-ак аутомобила за које се неће примењивати то правило.

Ако је у саобраћајној дозволи уписано пет путника, а постоје само четири појаса, по новим правилима можете додати још један појас. Такође, ако је ваше возило на списку Агенције за безбедност саобраћаја можете обавити технички преглед без промене докумената за које треба издвојити око 100 евра. Проблем је настао приликом куповине половних возила из иностранства, чија документација не одговара стварној ситуацији.

Припремио Драган Милутиновић

„Ако у саобраћајној дозволи пише да има пет седишта а четири појаса, ми смо дужни да возило упутимо на испитивање или да погледамо списак који нам је посало МУП на коме пише да ли су та седишта уопште хомологована за четири“, каже Борис Боровић из техничког прегелда „10 плус“.

У међувремену, због притиска власника који нису могли да региструју возило, стигао је и списак аутомобила који не подлежу промени папира. То су већином „купе“ возила произведена од 2000. до 2017. реномираних произвођача.

Тако се на списку нашао и „порше панамера“, „пежо РЦЗ“, Мерцедесови „купеи“ „ситроен ц плуриел“, купе возила „Опела“, „фолкасваген буба“, „форд ка“, форд пума“, „фијат 500“, „ситроен ц1 и ц2“, „сеат ароза“, а списак није коначан. Они који нису на списку, почели су сами да траже решења – да уграђују појасеве на задња седишта.

Борис Антић са Саобраћајног факултета каже да накнадна уградња појасева може бити добра само ако је урађена у овлашћеном сервису који је практично атестиран и овлашћен да ради такве преправке.

„Нестручна уградња сигурносних појасева, односно појасева који можда нису одговарајући за тај тип возила може довести до озбиљних последица као и када појас није у употреби“, рекао је Антић.

Надлежни у Минстарству саобраћаја и стручна јавност кажу да грађани који су регистровали возила на пет седишта а имају четири појаса нису погрешили.

Грешка је у онима који су прихватили та документа без провере тако да нико неће бити изложен накнадним трошковима. Они који имају проблем треба да се обрате Агенцији за безбедност саобраћаја и МУП-у који треба да исправе грешку.

РТС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ОВАЈ ДЕФИНИТИВНО НИЈЕ НОРМАЛАН! Вучић о корона вирусу: „САПУН НАМ ЈЕ НАЈБОЉИ ЛЕK“

3.7 (12) „У Србији нема заражених корона вирусом, има разлога за опрез, али не за …

Осим саркома мале карлице Вучић болује и од тешког лудила: Уместо лудачке кошуље, лече га јавним наступима

4.7 (45) Александар Вучић је тешко оболео. Снашле су га све могуће муке. Проблем је …

3 Коментара

  1. GlasAo narod za lopove,KRIMINALCE i izdajnike.Sad neka se NAROD naguzi i ,,TIŠINA TAMO!!!“

  2. Naknadna ugradnja oetog pojasa isto podleže ispitivanju. U stranim saobraćajnim dozvolama je oduvek lepo pisao broj mesta, ali naši preprodavci u računu i carina u jci su po defoltu pisali pet.

  3. Ludilo u vezi sa registracijama, regularnost broj sedišta, broja putnika i pojaseva u vozilu ne da ne prestaje već se sve više zahuktava. Sve smo u državi rešili, ostaje da ispravimo tuđu grešku za po 100 evra da promenimo jednu reč u saobraćajnoj dozvoli. Do duše oni koji jedu jednom u nedelju dana i nemaju vozila i imaju, bar u tom pogledu, manje brige. Oni koji jedva skrpili neku paru, pa kupili krš od vozila sa zapada, gde nas vode ovi koji nas kažnjavaju, neka plate kaznu koju nisu učinili. Neko nije gledao priloženu dokumentaciju kod registracije i nije kažnjen. Dragi moji kažnjenici stigla nas evrejska kletva, na žalost, “imao, pa nemao” vidi sada šta ćeš? Takođe, jedan broj ministara se u štampi izjasnio da ovo treba da snose oni koji su pogrešili u toku prve registracij kod nas, a ne vlasnici vozila. Narod je rekao ne može “…šut sa rogatima…” ili “…ako ne platiš na mostu, platićeš na ćupriji”. I poštovani narode tu smo završili, nema Ti pomoći. Samo plati, što pre, nečiji nerad! Glasao si, ne nadaj se drugačije, ovo ti je najbolje što te snašlo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend