Лукашенко не узмиче: Хапси организаторе протеста, у Бресту полиција користила и праве метке (видео)

5
(4)

* Председник Белорусије Александар ЛУКАШЕНКО: Већину међу демонстраната чине људи са криминалним досијеима и незапослени

* Диригенти из Варшаве управљају демонстрацијама преко Теlegram-канала Nexta који отворено позива на свргавање белоруске власти. Главни уредник је новинар Роман Протасевич — белоруски опозиционар со стажем који делује из главног града Пољске. Nexta целодневно даје инструкције „обојенима“ шта у одређеном моменту да чине, куда да се упуте (са указивањем делова града, улица…)

__________________________________________________________________________________

АЛЕ        АЛЕКСАНДАР Лукашенко је поручио учесницима протеста и свима који стоје из њих – да неће одустати заштите уставног поретка, државе и њених институција и безбедности грађана.

Посебно је нагласио да већину међу демонстраната чине „људи са криминалним досијеима и незапослени“. И позвао Владу Белорусије и послодавце:

„Нађите посао за оне који не раде“.

Три ноћи успешног разбијања „белоруског мајдана“, односно америчко-пољске обојене револуције – показале су да Лукашенко има петље и да неће одустати.

Њих нико није дирао иако је

окупљање било непријављено

Спремајући се за четврту `ноћ битке` – елитне јединице белоруске полиције и жандармерије већ су запоселе све виталне тачке у Минску и другим великим градовима земље.

У Бресту, граду уз границу са Пољском, полиција је пуцала правим мецима када је велика група „обојених“ кренула на њу са  комадима арматуре.

Шеф полиције у том граду Александр Астрејко изјавио је да су неки од организатора локалног `мајдана` покапшени и да међу њима има странаца.

Снаге безбедности имају наредбу да не дирају оне који мирно протестују. Зато су мирно посматрале окупљање у близини тржног центра „Комаровски“ у Минску око 250 девојака које су са цвећем у рукама у протестовале против „насиља власти“.

Овако они то раде – све на руском,

а боре се против руског

Диригенти из Варшаве управљају демонстрацијама преко Теlegram-канала Nexta који отворено позива на свргавање белоруске власти.

Главни уредник је новинар Роман Протасевич — белоруски опозиционар со стажем који делује из главног града Пољске.

Претходних година је био у „Младом фронту“ који су спонзорисали Американци и Пољаци. Радио је и за „Еврорадио“ који финансирају Пољска и Литванија.

Америчко-пољска агентура

ради, а он објављује

Nexta целодневно даје инструкције „обојенима“ шта у одређеном моменту да чине, куда да се упуте (са указивањем делова града, улица…).

У суштини: то је командовање преко интернета…

Тако су то Американци радили и за време „арапских пролећа“, и у Кијеву 2014-те и приликом покушаја свргавања Реџепа Тајипа Ердогана 2016-те…

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Скандал у Румунији – због издвајања новца за дестабилизацију друге државе (Белорусије)

4 (4) Познати новинар «Radio China International» Даниел Томосеј-Дамиан објавио је чланак под насловом: «Румунско Министарство …

Немачки медији: Демонстрације против короне забрањене, контрадемонстрације дозвољене

4.7 (3) У случају забрањених скупова морало се претпоставити да се организатори и учесници неће …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *