ЧЕДО ВУЧИЋА И ЕРДОГАНА Радници турских пекара, од јануара без плате!
фото: АА

ЧЕДО ВУЧИЋА И ЕРДОГАНА Радници турских пекара, од јануара без плате!

5
(8)

Зашто ни једна државна инситуција ни инспекције не реагују на пријаве радника против фирме „Симит Сараји“ која је добила огромне субвенције државе Србије? Где је новац од субвенција које је наша држава дала приликом уласка поменуте компаније ланца турских пекара на српско тржиште? Ко ће да стане иза запослених у овој фирми и зашто фирма не прогласи банкрот и исплати раднике из стечајне масе?

Турски ланац „Симит Сараји“ амбициозно је закорачио на тржиште Србије у септембру 2017. отворивши девет локала на атрактивним локацијама у Београду. Отварању су присуствовали председник Србије Александар Вучић, као и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган.

Недуго по отварању локали су се затварали један по један због наводног лошег пословања. У систему је остало још само три локала од првобитних девет и 16 запослених који нису примили седам личних доходака. Да невоља буде већа нису плаћени ни порези ни доприноси за раднике, а у фонду ПИО није евидентиран стаж, а радници као и чланови њихових породица су остали и без здравственог осигурања јер здравствене књижице нису оверене.

Пазари у појединим радњама нису уплаћивани скоро годину дана (што је један у низу прекршаја), а преостале три радње су затворене од 18. марта ове године. Након вандредног стања услед пандемије изазване вирусом Цовид 19 нису се поново отварале.

Једину помоћ запослени су добили у виду три минималца као меру Владе РС.

На сва питања руководству запослени не добијају конкретан одговор. Остаје питање ко ће стати иза запослених у овој фирми и како ће и када радници бити исплаћени?

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ВУЧИЋ: Узећемо паре од невакцинисаних и даћемо по 3.000 динара вакцинисанима!

ВУЧИЋ: Узећемо паре од невакцинисаних и даћемо по 3.000 динара вакцинисанима!

2.3 (6) На додатну финанијску помоћ државе од 3.000 динара (25 евра) моћи ће да …

Шапићев СПАС у улози некадашњег ЈУЛ-а! Ово је Вучићев план

Шапићев СПАС у улози некадашњег ЈУЛ-а! Ово је Вучићев план

5 (1) Најава утапања Шапићеве странке у СНС није нимало изненађујућа и доказује да Вучић …

Један коментар

  1. To preduzeća od našeg milog predsednika što kaže Gidra mamcu mu jareću .Pa šta radi ti radnici do sada što nisu ispred skuštine da traže pravdu ili šta već ako već ne primaju plate.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend