Мајке жртава Вучићеве нарко мафије у иностранству траже правду коју нису добиле у Србији!

Мајке жртава Вучићеве нарко мафије у иностранству траже правду коју нису добиле у Србији!

Мара Халабрин, мајка несталог и убијеног Александра Халабрина и Сања Михајловић, мајка несталог Горана Михајловића из Београда, упутиле су на више од 50 адреса писмо с циљем да ревелвантне међународне организације упознају с феноменом нестанка људи у Србији, али и на одсуство ефективних истрага.

Халабрин и Михајловић су преко свог пуномоћника адвоката Ивана Нинића упутиле писмо амбасадама држава чланица Европске уније, али и Велике Британије и Сједињених Америчких Држава, америчкој агеницији за борбу против дрога ДЕА, Kанцеларији Европске комисије и Венецијанске комисија, Уједињеним нацијама и Савету Европе.

Оне наводе да је због изостанка делотворних истрага изостало и идентификовање налогодаваца и извршиоца отмица и тешких убистава.

„Искључујемо сваку могућност да наше службе безбедности не знају све околности под којима су страдали, односно од чије руке су страдали наши синови Горан Михајловић и Александар Халабрин“, истакле су мајке.

Адвокат Иван Нинић наводи да породице инсистирају да надлежне институције одговоре када ће отмичари и убице бити приведене правди.

„Али уместо одговора, у тужилаштву кажу да је у току оперативни рад полиције и да наредбе о спровођењу истраге у односу на конкретно осумњичена лица још увек нису донете. Тужилац чека да прво полиција одради свој део посла, али ми видимо да је то објективно немогуће у постојећим условима, јер се и сам министар унутрашњих послова фотографише с лицима, за која постоје индиције да су морала бити обухваћена оперативним полицијским радом, а касније и истрагом“, рекао је Нинић.

Породице жртава с разлогом изражавају сумњу, додао је адвокат, да постоји снажан политички прстен заштите око појединаца из криминогене средине, који или су непосредни налогодавци и извршиоци ових злочина или су у поседу сазњања која могу, у великој мери, да допринесу утврђивању истине.

Александар Халабрин (1994) нестао је 20. марта 2020. године, а његово тело пронађено је у мају исте године. Од тада до данас нису идентификовани налогодавци и извршиоци овог убиства.

Горан Михајловић (1997) је нестао 1. априла 2019. године и до данас није пронађен, нити његова породица располаже ближим информацијама о њему.

У писму, у које је агенција Бета имала увид, од међународних организација се тражи да са посебном пажњом анализирају феномен нестанка и ликвидације држављана Републике Србије од стране организованих криминалних група које су, како се наводи, годинама имале блиску сарадњу са Српском напредном странком и носиоцима најважнијих државних институција.

„Питање организованог криминала, отмица и сурових ликвидација свакако превазилази унутрашње питање наше државе и постаје глобални безбедносни ризик на Балкану који захтева практивну улогу међународне заједнице“, стоји у писму које су Халабрин и Михајловић упутиле међународним институцијама, европским државама и САД.

Извор Славија инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Рио Тинто као метафора – „чудесни“ БДП и статистичке илузије

Рио Тинто као метафора – „чудесни“ БДП и статистичке илузије

Инсистирање само на еколошким последицама пројекта „Јадар“ може се вратити као бумеранг када се појави …

Мића поново запалио ЕПС (видео)

Мића поново запалио ЕПС (видео)

Милорад Грчић је и даље директор ЕПС-а. Vulinizacija Поделите вест са пријатељима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *