fbpx

Малинари и даље на блокади, полиција одбија послушност велеиздајничком режиму! (фото)

0
(0)

Малинари провели ноћ на магистралном путу према Црној Гори у Пријепољу.Како кажу одустати неће док не дође до адекватног одговора о откупној цени малине. У ноћашњим преговорима са секретарима Министарства нису уродили плодом.Малинари и даље се окупљају код Владичанског Двора , а током дана се очекује друга делегација из Београда.

За то време саобраћај је и даље преусмерен преко Раишњева где су приметне велике гужве, а стварају се и повремени застоји тако да апелујемо на опрезност и стрпљење у вожњи на овој деоници.

Саопштење Синдиката запослених полиције поводом физичког сукоба припадника Министарства унутрашњих послова са незадовољним малинарима у општини Пријепоље приликом којег су повређене четири особе.

„Синдикат запослених полиције се обраћа Влади и премијеру Србије, Ани Брнабић, са захтевом за хитном реакцијом у циљу безбедности грађана и полицијских службеника.

Обзиром да је у току данашњег дана (02.јуна) дошло до сукоба између незадовољних грађана-малинара и полицијских службеника у општини Пријепоље, где је на жалост било и повређених, руководство синдиката захтева да Влада Републике Србије:

– хитно закаже састанак са представницима малинара око откупне цене и изнађе решење да субвенцијама помогне произвођаче малина, као што стимулише стране фирме које су отвориле фабрике у Републици Србији.

– Да у свим ситуацијама, где је дошло до незадовољства радника, мора да хитно реагује и преговара надлежно министарство са представницима незадовољних сељака, а не да се шаље полиција у сукобе, па да долази до повређивања или губитка живота.

Разлог нашег хитног захтева је превасходно на првом месту безбедност грађана Републике Србије и полицијских службеника.

Такође, наводимо да је доста било сукоба између грађана и полицијских службеника, као да је доста да на две стране буду отац против сина, син против оца, брат против брата, кум против кума.

Синдикат Запослених Полиције из наведених разлога још једном захтева хитну реакцију Влада Србије и спречавање даљих сукоба грађана и полицијских службеника.

С поштовањем.

Испред Синдиката запослених полиције, председник Дејан Ђукић.

Вести Пријепоље

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пензионери и бивши радници ПKБ прете блокадом Београда ако им држава не исплати надокнаду за акције

3 (2) Пензионери и бивши радници Пољопривредне корпорације Београд“ (ПKБ) блокираће сутра на по сат …

Радници ПKБ блокирали саобраћај у Београду, траже надокнаду за акције у Председништву Србије

5 (3) Пензионери и бивши радници Пољопривредне корпорације Београд (ПKБ) су и данас у Београду …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *