Марко Видојковић: Живимо у концентрационом логору

Марко Видојковић: Живимо у концентрационом логору

Један од аутора подкаста „Добар, лош, зао“ Марко Видојковић изјавио је данас да мисли да се „његова породица и он налазе у непосредној животној опасности“, због претњи које су му упућене након што је у својој емисији опсовао председника Србије Александра Вучића.

Видојковић је за Нова.рс изјавио и да ово није први пут да се налази на мети напада изрежираних од стране режима, додавши да је актуелна владајућа Српска напредна странка (СНС) на челу с председником Александром Вучићем довела до тога да „грађани живе у концентрационом логору, а не држави“.

Он наводи да се на мети напада углавном налазе они који се осмеле да кажу ствари које не одговарају актуелном режиму, након чега „следи кампања чији је крај непознат“.

„Када крене режимска кампања, у овом случају на мене, само зависи који је део ‘хоботнице’ кренуо у напад. Да ли је то комплетан режим, њихови техничари или анонимни кољачи. Ипак, јасно је да то све долази из истог извора и са истим циљем“, рекао је Видојковић.

Видојковић је додао да је „реч о застрашивању“, и да се његова породица „не осећа безбедно“.

„Кад је цела породица истраумирана због нечега што радим, онда то логично утиче и на мене. Практично, када су овакве кампање, ја не идем нигде, ни до самопослуге. То је други циљ које овакве кампање постиже, односно да се свако нормалан ко је изложен оваквим претњама доводи се у ситуацију да се практично налази у кућном притвору“, казао је Видојковић.

Аутори подкаста „Добар, лош, зао“ Марко Видојковић и Ненад Кулачин су протеклих дана добијали бројне претње смрћу, од којих су шест процесуиране.

Претње су почеле након што је Видојковић током подкаста „Добар, лош, зао“ опсовао Вучића, а потом су га режимски медији оптужили да је увредио председникову мајку.

Данас.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

НАПРЕДЊАЦИ ПУЦАЈУ: Пали Београд, Нови Сад, Ниш...

НАПРЕДЊАЦИ ПУЦАЈУ: Пали Београд, Нови Сад, Ниш…

И док Александар Вучић трчи да пре РИK-а, као да смо у Северној Kореји, први …

Њујорк тајмс: Вучић у Србији испробава нове облике цензуре медија

Њујорк тајмс: Вучић у Србији испробава нове облике цензуре медија

Са новим, мање репресивним тактикама, земље попут Србије, Пољске и Мађарске користе врло ефикасна средства …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *