fbpx

Медојевић и Кнежевић на слободи

0
(0)

ПОДГОРИЦА – Уставни суд Црне Горе донео је одлуку којом је члан Закона о кривичном поступку проглашен неуставним, па ће се посланици Демократског фронта Небојша Медојевић и Милан Кнежевић, у току дана наћи на слободи.

Након незваничних сазнања стигла је и званична потврда из Уставног суда. У саопштењу се наводи да је је Уставни суд Црне Горе, у саставу: председник Драгољуб Драшковић и судије – Милорад Гогић, Миодраг Иличковић, Десанка Лопичић, Мевлида Муратовић, Хамдија Шаркиновић и Будимир Шћепановић већином гласова, донео решење о покретању поступка за оцену уставности одредбе члана 119. став 2. Законика о кривичном поступку.

„У делу који гласи: „, а ако и после тога одбије да сведочи, може се затворити. Затвор траје док сведок пристане да сведочи или док његово саслушање постане непотребно или док се кривични поступак заврши, али најдуже два месеца, пише у саопштењу.

Судије су уједно обуставиле решења судова којима је Кнежевићу и Медојевићу одређено стављање у затвор.

„Обустава извршења појединачних аката из тач. 1. и 2. става II ове изреке траје до доношења коначне одлуке Уставног суда Црне Горе из тачке и изреке. Налаже се, да се одмах, по добијању овог решења, без одлагања обуставе принудне (корецитивне) мере затварања Н.М. и М.К. по решењима из тач. 1. и 2. става II ове изреке, пише у саопштењу.

За ову одлуку гласало је пет судија Уставног суда, док су два била против. Спорним чланом прописана је и могућност затварања сведока који одбија да сведочи на суду, али одлуком Уставног суда не постоји правни основ да Медојевић буде у спушком затвору, а Кнежевић заточеник у парламенту.

Небојша Медојевић је ухапшен 30. новембра након чега је штрајковао глађу због чега му је неколико пута позлило, док се Милан Кнежевић цело време налазио у зграду Скупштине Црне Горе, одакле је слао поруке да нема намеру да добровољно оде у Спуж.

Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Док монтенeгринска полиција батина и хапси Србе издајничка фукара на власти у Србији ћути као заливена! (видео)

3.7 (6) ПОДГОРИЦА – Група грађана незадовољна догађајима у Будви, окупила се испред Центра безбедности …

Медојевић очитао лекцију Миловом премијеру – Црном Гором владају сатанисти (видео)

0 (0) Небојша Медојевић (Демократски фронт) питао је премијера Душка Марковића да ли се изјаве …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *