Медојевић очитао лекцију Миловом премијеру – Црном Гором владају сатанисти (видео)

0
(0)

Небојша Медојевић (Демократски фронт) питао је премијера Душка Марковића да ли се изјаве неких министара могу схватити као признање Владе да је неолиберални економски модел, који власт у континуитету спроводи од 1998. године, доживио крах и довео до економске корупције, сиромаштва, екстремне социјалне неједнакости, дужничког ропства и слома јавних финансија.

„Данас је Црна Гора једина у Европи у којој се хапсе свештеници, гдје специјалне полицијске снаге и безбједносно интересантна лица малтретирају грађане Будве и њихове легитимно изабране представнике. Ми смо данас дубоко подијељено друштво и то је резултат неспроведених реформи“, рекао је Медојевић и додао да „власт користи корону за увођење диктатуре уочи корона-избора“.

Марковић је одговорио да Медојевић и пита и даје договор у којем пресуђује неолиберализму као мало ко у економској историји.

„Од 2007. године просјечни реални економски раст износио је 2,8 одсто, док је кумулативни раст износио 42,4 одсто, при чему је БДП више него дуплиран у односу на Ваше оцјене о катастрофичном стању. Доходак по становнику је од обнове независности повећан 2,2 пута на 7.888 еура, просјечна нето зарада је у истом периоду порасла са 282 на 515 еура, а број запослених са 150 хиљада на 203 хиљаде, што је просјечни раст од 35 одсто“, навео је Марковић.

Коментаришући хапшење свештеника, рекао је да има примјера хапшење у свим државам гдје свештеници не поштују закон.

„Имао сам примјер да видим како то ради грчка полиција и влада, македонска влада, Русија. Црна Гора једина држава у којој свештеници не поштују законе и државу у којој служе, нијесу регистровани, не плаћају порезе и не пријављују свештенике. Па ћемо, посланиче Медојевићу, када то питање отварате, почети од почетка, по принципу владавине права“, навео је Марковић.

Марковић: У Будви легално приватно обезбјеђење

Медојевић је неколико пута поновио питање ко су људи у бијелим мајицама, а Марковић је одговорио да је у питању легално приватно обезбјеђење из Никшића, које је регситровано, и да их је „звао предсједник Општине“.

„Ја на то питање и не треба да одговарам, није то моја надлежност. Али зато што јер подслник Радуновић замолио да то провјерим, ја сам то урадио“, казао је Марковић којег су прекидали неколико пута посланици ДФ-а са мјеста.

Посланик ДФ-а Милан Кнежевић реаговао је на коментар Марквовића да је у сусједној држави била излазност 44 одсто и да је Медојевић учествовао у кампањи.

„Знамо да су избори били у Србији. Веома је важно да премијер сопшти на коју је државу Марковић мислио. Ово је озбиљна оптужба везана за коначну излазност у Србији“, казао је Кнежевић, а Медојевић је добацио да је био у карантину.

Марковић је, одговарајући на коменатар Медојевића да ако се на изборима не смијени власт „која брани опљачкане милионе, држава бити у проблему“, казао да у Црној Гори у њеној новијој историји никад није било грађанског рата и сукоба.

„Јесте тешких политичких тренутака и оваквих порука као што Ви износите. Таквих порука је било доста, у сусрет референдуму и много тога након тога је ЦГ сваки пут изашла јача са већим нивоом демократије. Ова Ваша прича да ће се 30. августа десити нешто страшно или да ова власт припрема нешто страшно је бесмилица као и свака друга ваша проука. Ако побиједите ја ћу Вам први честитати. Не мутите бистру воду, ако побиједите, побиједили сте и преузећете одговорност за вођење државе. А што се моје политике тиче, ми ћемо урадити све да вам то онемогућимо“, казао је Марковић.

Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ПРИНУДНА НАПЛАТА ПОРЕСКОГ ДУГА? Дритан открио да Мило дугује 12,4 милиона евра пореза

4.3 (4) Док прича о наводном поштовању Устава и закона, Мило Ђукановић дугује 12,4 милиона …

Закон о слободи вероисповести поново пред посланицима црногорске скупштине

5 (2) ПРЕДСЕДНИК Скупштине Црне Горе Алекса Бечић заказао је ванредно заседање парламента за 20. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend