Мигранти не иду кроз Румунију и Бугарску јер је полиција у тим земљама строга према њима?!

Мигранти не иду кроз Румунију и Бугарску јер је полиција у тим земљама строга према њима?!

Градоначелник Ђевђелије каже да се плаши да ако Мађарска буде затворила границу да ће то морати да учине и Србија И Македонија, јер неће имати друго решење.

Франгов: Није јасно зашто мигранти бирају Македонију и Србију

Иван Франгов је изјавио да та општина решава проблем миграната у координацији са владом.

– Овај проблем нису измислили ни Македонија ни Ђевђелија већ је то глобални проблем, проблем улази кроз државу чланицу ЕУ, а то је Грчка – навео је Франгов.

Он је казао да разуме муку избеглица, али да очекује да и они покажу мало више респекта према држави, напоменувши да за собом остављају велику количину отпада на железничкој станици и другим деловима око ње.

– Ђевђелија је важила за један од најчистијих градова у Македонији, али сада то више није. Очекујемо још већу подршку УНХЦР-а, али Ипак проблем остаје овде, хуманитарци долазе и одлазе, али проблем остаје у граду – рекао је он.

Франгов је рекао да му није јасно зашто мигранти не иду преко Бугарске и Румуније, већ Македоније и Србије, које нису чланице ЕУ.

– То сам питање постављао људима из ЕУ и УНХЦР, али нису ми могли дати ваљан одговор” – додао је он.

Како се може чути, у Румунији и Бугарској је полиција много ‘строжа’ према мигрантима и зато они избегавају те земље.

Ђевђелија планира прављење прихватног цетра који ће бити између железничке станице и граничног прелаза са Грчком.

За сада наши људи не могу да користе железнички и аутобуски превоз због великог броја избеглица.

Избеглице с Блиског истока сукобиле су се данас на железничкој станици у Ðевђелији док су се укрцавали у воз на линији Ðевђелија-Табановце, који иде од границе Србије.

Подсетимо, Мађарске власти су, да би спречиле будући улазак илегалних миграната, покренуле изградњу четири метра високе и 175 километара дугачке ограде на граници са Србијом, коју би војници требало да заврше до 31. августа.

У Мађарску је од почетка године ушло више од 110.000 илегалних миграната, од којих већина тражи статус азиланта, али пре него што добију решење, они углавном оду у друге земље Европске уније, попут Немачке и Данске.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

СKАНДАЛ У АРАНЂЕЛОВЦУ – Водећи градски привредници насељавају мигранте!

СKАНДАЛ У АРАНЂЕЛОВЦУ – Водећи градски привредници насељавају мигранте!

У срцу Шумадије три аранђеловачке компаније започеле су насељавање миграната из Индије који треба да …

Поново одложено суђење Kолувији и припадницима МУП-а, БИА-е и ВОА-е

Поново одложено суђење Kолувији и припадницима МУП-а, БИА-е и ВОА-е

Суђење полицајцима и припадницима Безбедносно-информативне и Војнообавештајне агенције који су оптужени да су штитили оптуженог …

Један коментар

  1. Румунија и Бугарска су ЕУ, зашто са тих територија, текућа територија ЕУ не иду кроз територији ЕУ у Мађарску па Аустрију и У немачку. Ови наши политичри у безбедносним институцијама и организацијама од општег интереса или су комплетни полупимени или су под комплетном контролом, то се на каже данас подмићени већ су примили донације, и сви се праве да су немоћни а сав рачун ће да плати Порески обавезник Србије. Е мој народе у Србији, зар је то толико ризично и критично да у себи преломите ту зебњу и тај страх и почнете да искорачујете ка Удруживању и самоорганизовању да дате свој мали али битан кључан допринас у одговору на све наше недећа. Српске потешкоће су не измерљиве али нису не промостиве. Поздрав ДРАГАНешковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *