fbpx

Миленку Марјановићу, носиоцу транспарента у Шапцу, затворили радњу, порезници долазили три пута за пола године

0
(0)

Након прве протестне шетње у Шапцу једном од носиоца транспарента Миленку Марјановићу стигли су порезници. И то већ трећи пут за пола године, и затворили радњу за акваријумске рибице и мале животиње „Пирана“.

Наводно што су затекли продавачицу која није у радном односу. Миленко Марјановић је председник Удружења одгајивача акваријумских рибица и малих животиња, а у радњи су затекли секретара овог Удружења, његову супругу Мају. Званично радња је запечаћена 22. јануара до 21. априла, и узалудне су биле жалбе вишим инстанцама у Ваљеву.

– Речено ми је да је потребно да затечена радница буде пријављена за социјално и пензионо осигурање, иако сам се и претходно интересовао у Пореској служби да све буде регулисано по закону. Речено ми је да је ово специфична делатност, а да је требало званично да се писменим путем обратим Пореској служби како би добио ваљано упутство. Био сам спреман да се то одмах разреши, да се моја супруга пријави у радни однос и да платим одговарајућу казну. Међутим, порезници су били изричити да се радња затвори, а оставили су ми могућност да храним рибице и мале животиње. Чак су ми предлагали да се изврши попис, што је нонсенс јер би онда требало сваку рибицу или мале папагаје, хрчке, ухватити и пописати. Штета је велика, а за та три месеца потребно је да плаћам закуп, трошкове струје који су седам хиљада динара месечно јер пумпе, филтери, грејачи треба нон стоп да раде, а ту је и храна. Огорчен сам јер се на ситнима све прелама, а поред пролазе возови безакоња, огромне суме које државни органи не евидентирају, каже Миленко Марјановић.

Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Како Весићево “Око соколово” пуни џепове напредњака Мијаиловића и Горана Весића

0 (0) Јавна набавка београдског Паркинг сервиса за куповину џипова „Ранге Ровер“, расписана је са …

Србија је сама тражила да се, уместо техничких, воде преговори о статусном решењу за Косово

5 (1) Председница Европског покрета Срба са Косова Рада Трајковић је за Данас коментарисала обновљени …

6 Коментара

 1. REKOH, NARODNA SVEOBUHVATNA TUZBA PROTIV OVIH PATOSLOSKIH LAZOVA, VELEIZDAJNIKA I PLJACKASA!
  JE LI TO SLOBODA O KOJOJ LAPRDAS PEDERUSO!?
  SRAMOTA STA SRBIJA TRPI I STA NAROD TRPI!

 2. OPET SPONTANO OKUPLJANJE…K’O ABORTUS….

 3. Ма ајде није уплатио жени пензијско и социјално…..Бата Гашић је купио све телевизије од Ниша до Бруса, можда и даље. Колико има запослених којима плаћа пензијско и социјално??? Високи чиновник земље Србије, са чијег буџета живи….
  Вучићева прича о подршци малим и средњим предузећима је чист ВИЦ…..

 4. Treći put za pola godine? Šta mu nije bilo jasno?

 5. Ovaj glodar radi na crno 25 godina. Vreme je da mu se stavi soli na rep

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *