Милионска имовина – Куће, локали, имања и викендице Расима Љајића (фото)

Милионска имовина – Куће, локали, имања и викендице Расима Љајића (фото)

5
(4)

Имовина министра трговине, туризма и телекомуникација Расима Љајића и чланова његове породице процијењена је на преко 1,6 милиона еура, објавила је данас Мрежа за истраживање криминала и корупције (КРИК).

Већина објеката породице Љајић изграђена је на дивље и без дозволе.

Највреднији објекти у власништву породице Љајић су породична кућа од 260 квадрата на Хаџету, која се води на Хајра Љајића и чијег једног спрата је Расим власник, и вила у близини Градског стадиона од 291 квадрата у којој живе супруга и дјеца Расимовог покојног брата Есада. Оба објекта су процијењена на 300.000 еура, изграђени су без дозволе и нелегализована. Преко пута те куће се налази и старија кућа од 107 квадрата, власништво Хајра Љајића, која је процијењена на 180.000 евра. И овај објекат је изграђен без грађевинске дозволе.

У близини тих кућа налази се и парцела од 60 ари поред које је изграђен Атлетски стадион, а планирана је и изградња хотела. Минимална процијењена вриједност те парцеле је 250.000 еура.
Милионска имовина – Куће, локали, имања и викендице Расима Љајића (фото)

Иначе, стручњаци са којима је КРИК разговарао оцијенили су да Атлетски стадион није смио бити изграђен на тој локацији јер је Планом Завода за урбанизам Новог Пазара то земљиште намијењено искључиво за градски парк и комуналну зону.

Брат министра, Мирсад Љајић власник је пословне зграде у Пјешачкој зони у центру Новог Пазара од 172 квадрата, процијењене вриједности 260.000 еура. Ту зграду купио је Хајро Љајић 2001. године, а 2007. ју је превео на Мирсада. Он је сада издаје кладионици и коцкарници “Алфа Гаме”.

Поред те зграде налази се и локал површине 20 квадрата, који је такође у власништву Мирсада Љајића. Локал је процијењен на 30.000 еура, а у њему се тренутно налази сервис за продају и поправку мобилних телефона “Скy сторе”.

Милионска имовина – Куће, локали, имања и викендице Расима Љајића (фото)
dav

Мирсад Љајић власник је и викендице од 40 квадрата у селу Кожље. Тај објекат је изграђен без дозволе, није уписан у катастар и налази се на парцелама које су у катастру укњижене као воћњак и ливада. Вриједност викендице је 40.000 еура.

Министров брат власник је тог воћњака и ливаде од 20 ари, а та земља је процијењена на 25.000 еура.

Поред виле крај Градског стадиона, супруга и дјеца Расимовог покојног брата Есада Љајића власници су и воћњака, ливаде и њиве надомак Новог Пазара, као и нелегално изграђене викендице на једној од тих парцела.

Викендица је непознате квадратуре, а према ријечима Расима Љајића њена површина је “око 60, 70 квадрата”, на основу чега је њена вриједност, са оближњим земљиштем, 90.000 евра.

У власништву породице покојног Есада Љајића је и пословна зграда са два локала у Првомајској улици, у старом градском језгру Новог Пазара. Тај објекат је површине 66 квадрата, вредности 85.000 еура.

Локали су изграђени без дозволе, а Расим Љајић је КРИК-у објаснио да их “није његов брат градио, већ их је купио прије око 15 година и од тада давао у закуп”.

Љајић, министар у свим Владама Србије од 2000. године, тренутно зарађује 108.000 динара мјесечно, а у разговору за КРИК је истакао да је већину имовине у власништву породице Љајић “купио његов отац који је новац зарадио радећи у Њемачкој”.

Санџак ПРЕСС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ВУЧИЋ И 75 KУМОВА: Пицоусти у земљи блуда

ВУЧИЋ И 75 KУМОВА: Пицоусти у земљи блуда

5 (5) Вучићеве дискусије са певањем и пуцањем са својим картелом имају и свој крај …

Награђивани полицајац постао камионџија: Полицијом влада корумпирана багра – од врха до дна!

Награђивани полицајац постао камионџија: Полицијом влада корумпирана багра – од врха до дна!

5 (13) “Гади ми се да радим у служби. Одлучио сам и пресекао. Боље возити …

3 Коментара

  1. Pa, taj otac k’o da je Supermen, Boga ti, a, ljajicu gnjido jedna!?
    Je l’ i on nosio gajbice pa zaradio?
    A mi svi idioti nesposobni, neradnici, nezahvalnici ne mozemo nista da zaradimo, pa ni nasa deca po tim usranim nemackama, svajcarskama, norveskama, sta ces, nismo sposobni!
    A vi eto, od usta odvajali, mazali margarin na hleb pa stekli?
    Pa, ti ces uskoro da preteknes i velikog faraona u laganju, bre!

  2. DOBRO REČENO BRATE. NEKO NEMA, A NEKO I PREBIŠE. DA LI JE TO PRAVDA U DANŠNJE VREME?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend