Милован Јаковљевић: Министар Недимовић слагао произвођаче кромпира

Милован Јаковљевић: Министар Недимовић слагао произвођаче кромпира

5
(2)

Произвођачи кромпира, како у по њему чувеном ивањичком крају, тако и у целој Србији, остали су ове године без пласмана своје робе и поред обећања министра пољопривреде Бранислава Недимовића.

Наиме, он је још у новембру прошле године рекао да ће у делу прехрамбене индустрије која се односи на прераду кромпира фалити истога и обећао да ће, ко год има вишка, продати кромпир по доброј цени. Такође, тада је истакао да зна коме ће у наредних месец-два бити потребан кромпир и поручио произвођачима да се не боје и да неће остати без продатог кромпира.

Нажалост, данас, управо три месеца од тада, ова обећања министра Недимовића су се показала као лажна. Томе сведоче и произвођачи кромпира који га не могу продати ни за 10 динара по килограму, јер нико не жели да га купи. Тоне кромпира пропадају, а пољопривредни произвођачи улазе у минус из кога ће се тешко извући. А Бранислава Недимовића нигде нема да одговори зашто их је слагао.

Министру отуђеном од народа очигледно је лако да свесно обмањује пољопривредне произвођаче лажним обећањима, не схватајући да тиме наноси огромну штету и угрожава егзистенцију хиљада људи и њихових породица. Зато Двери желе економски патриотизам на првом месту насупрот увозничком лобију и субвенционисању страних компанија које актуелни режим свесрдно подржава на уштрб домаћих привредника и пољопривредника. То је разлика између нас који желимо економски јаку Србију и актуелне власти која жели Србију јефтине радне снаге.

Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ковачевић: Рупа у буџету 3,5 милијарди евра, власт штимује бројеве

Ковачевић: Рупа у буџету 3,5 милијарди евра, власт штимује бројеве

0 (0) Члан Председништва Народне странке Владимир Ковачевић позвао данас Владу Србије да због „рупе …

Мићко одвалио Брнабићку од к.... (видео)

Мићко одвалио Брнабићку од к…. (видео)

5 (6) ПЉиЖ скеч – АНА Брнабић, САОПШТЕЊЕ РАДИ ПОЈАШЊЕЊА. Mićko Ljubičić Official Channel Да …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend