МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ РЕШИО ПРОБЛЕМ: Државну имовину поклонио другосрбијанском приватнику!

МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ РЕШИО ПРОБЛЕМ: Државну имовину поклонио другосрбијанском приватнику!

0
(0)

Министар просвете Младен Шарчевић, иначе и оснивач више приватних школа, како у Србији, тако и у региону, је поклонио државну имовину вредну преко десет милиона евра, другом приватнику, Вигору Мајићи, директору „Истраживачке станице Петница”, човеку који је у јавности остао упамћен по оставци коју је дао на месту заменика министра просвете у Влади Зорана Ђинђића, због увођења веронауке у образовно-школски систем Србије.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја данас је Истраживачкој станици Петница поверило на петогодишње управљање покретну и непокретну имовину, чиме је Петници омогућило да настави да се развија и унапређује квалитет рада.

Министар просвете Младен Шарчевић, који је уговор о уступању потписао са директором Петнице Вигором Мајићем, објаснио је да је Петница имала огроман имовински проблем, јер није имала документацију која би им омогућила да у пуном капацитету користе простор и опрему коју је држава саградила и опремила.

Ми ћемо и даље финансирати из буџета одређене активности Петнице. Ту смо и да се старамо да се изврше одређене поправке, јер су последњи радови су оставили неке ствари недовршенима, рекао је Шарчевић.
Он је захвалио председници Владе Ани Брнабић и њеним сарадницима који се баве науком и образовањем јер се, како је рекао, труде и да се прикупе и одређена средства за нову опрему у Петници.

Петница је, не само што има највећи капацитет, већ је и најпознатија. Оваква омладинска истраживачка станица је нешто што нас легитимише и у Европи и свету, рекао је министар.
Шарчевић је подсетио да ће 5. фебруара бити потписано и приступање Србије у пуноправно чланства у програме подршке сарадњи и мобилности у високом образовању Ерасмус и Ерасмус плус.

Веома је важно да ми сада имамо шта да понудимо и младима који долазе у Србију, а не само нашима који одлазе на овакву врсту размене, рекао је Шарчевић.
На примеру Петнице, додао је министар, Србија је почела да дизајнира нове истраживачке станице других профила, попут Тршића за друштвено-хуманистичке и језичке дисциплине.

Градимо и истраживачку станицу у јужном Банату, у Белој Цркви, за геонауке, земљиште као ресурс, истраживање нафте и гаса. То су новине и радићемо и даље на том концепту, јер Петница је сада постала инкубатор других дешавања, навео је Шарчевић.
Директор Петнице Вигор Мајић рекао је да ће од сада тој институцији бити лакше да одржава просторије и опрему, али и да унапређује и повећава квалитет и интензитет коришћења тог простора.

У овом простору сваке године борави неколико хиљада ученика и студената са територије Србије и имамо много програма који су међународног карактера, рекао је Мајић.

mpn.gov.rs, srbin.info

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Центар за локалну самоуправу: Зашто се улази у нови уговор са БусПлусом?

Центар за локалну самоуправу: Зашто се улази у нови уговор са БусПлусом?

5 (1) Центар за локалну самоуправу поставио је данас питање градској власти зашто се улази …

Генерални секретар Владе Србије Новак Недић повезан са убицама и нарко мафијом није ни испитан?!

Генерални секретар Владе Србије Новак Недић повезан са убицама и нарко мафијом није ни испитан?!

5 (1) Полиција наставља да претреса угоститељске објекте, које су обезбеђивали чланови криминалне групе Вељка …

3 Коментара

  1. Prevarat ……nemam reci …..jebeno jedino resenje je pokupiti se i u majcinu sto dalje odavde….meejlove silne sam pisala u vezi stipendije dete proslo nema para na budzetu iako centar izdao da smo socialno ugrozeni….da te jebem drzavo

  2. Ukida drzavne medicinske skole a otvara privatne medicinske skole, krsecu tako Ustav

  3. Srbijanskom????????????? Ko Vas ucio pravopisu…to ni po hrvatskim pravilima nije ispravno a kamoli po srpskim. To sto su oni izmislili samo za Srbiju „po geografskom poreklu“ trebali bi da se malo zapitate

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend