Министар Стефановић ПОЈМА НЕМА ко је Милан Радојичић (видео)

0
(0)

На питање новинара Инсајдера какву улогу Милан Радојичић има у Српској напредној странци с обзиром да га је премијер Косова Рамуш Харадинај навео као особу с којом преговара са српске стране, члан председништва СНС Небојша Стефановић је рекао он нема никакву улогу у странци чији је члан.

„У СНС-у нема никакву улогу. Не знам какву улогу има на Косову. Не бавим се тим делом посла. Али ако инсинуирате да Милан Радојичић има неку одговорност за било шта, молимо Вас да то кажете“, рекао је Стефановић.

На питање новинара Инсајдера по ком основу Радојичић преговара са косовским званичницима, Стефановић је рекао да не зна „за ту конкретну чињеницу“.

„Чуо сам за њега у медијима. Никада у животу раније нисам чуо за тог човека“, рекао је Стефановић за Инсајдер.

О улози коју Милан Радојичић игра на Косову говорили су српски политичари са Косова, али и премијер Косова Рамуш Харадинај. Он је у интервјуу емисији „Слободно српски“ 24. децембра прошле године рекао да „веома добро сарађује са колегама Србима“ међу којима је и Радојичић.

„Ја радим веома добро са колегама Србима – са замеником премијера Далибором Јевтићем, са министрима Ненадом Рикалом, Тодосијевићем. Радим са градоначелником Ракићем, радим и са Славком Симићем, радим и са људима са Севера – Милан Радојичић, на пример, верујем да и он има своју улогу“, рекао је Харадинај.

На питање ко је тај човек, премијер Косова је одговорио: „Неки са Севера, који је битан за све и ја причам и са њим.“

На питање да ли је Радојичић политичар Харадинај је одговорио да „не мораш бити само политичар“ јер „сви имамо неку улогу овде“.

„Ја причам са свима, отворен сам. Немам директну везу са Београдом на неком нивоу, али сви који живе на Косову су за мене интерекјутори“, одговорио је Харадинај.

Трајковић и Ристић: Радојичић права власт на Косову
Политичари с Косова Рада Трајковић и Славиша Ристић у својим изјавама су истицали да је права власт на Косову Милан Радојичић, а не изабрани председници општина.

Бивша посланица у Скупштини Косова Рада Трајковић изјавила је да је јавна тајна да власт у Косовској Митровици има Милан Радојичић, власник кафане „Греј“ у којој се „одлучује о свему“ и у којој се састају српски политичари.

„Јавна је тајна да суштинску власт на северу Косова и Метохији спроводи Милан Радојичић, који у међународној заједници важи за човека из мафије, а да власт не спроводи званично изабрани председници општина“, рекла је за она за лист „Данас“.

Трајковић је рекла да Радојичић „мрачи и облачи, одређује добро и зло“, и да од њега све зависи – постављање директора, одлучивање о тендерима, али и формирање владе Косова.

По речима Трајковић, управо је Радојичић преговарао са премијером Косова Рамушем Харадинајем ко ће бити министар, а ко државни секретар, као и да је он изабрао представнике у српким општинама.

Самостални посланик у Скупштини Србије из Зубиног Потока Славиша Ристић рекао је да је Радојичић на сред улице ишамарао председника општине Косовска Митровица Горана Ракића.

„Ракић и званичници који су изабрана власт имају само задатак да спроводе налоге СНС и да се појављују у изборној кампањи. Све остале одлуке које се тичу њихове надлежности и живота људи доноси неформална група. Не знам Радојичића лично, нити сам се икада срео са том особом, али слушајући људе који шапућу по Митровици закључујем да је он права власт на Косову“, рекао је Ристић.

Саша Драгојло, Инсајдер.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Напредне економске убице јавно признају да економску политику Србије води ММФ

4.2 (5) МЕЂУНАРОДНИ монетарни фонд дао је зелено светло за повећање плата у јавном сектору …

Лајчак: ЗСО ће бити формирана после потписивања правно обавезујућег споразума

3.7 (6) * „Ако нема воље за споразумом – неће га бити. Неће бити нормализације …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend