Министар Вујовић поднео оставку; Мали преузима финансије?

Министар Вујовић поднео оставку; Мали преузима финансије?

МИНИСТАР финансија Душан Вујовић обавестио је премијерку Ану Брнабић писаним путем да више неће остати на тој функцији и да оставку подноси из личних разлога, сазнају “Новости”. Његов наследник највероватније ће бити Синиша Мали.

Према нашим информацијама, о свом изненадном али ипак очекиваном кораку, сада већ бивши министар желео је најпре да обавести председницу Владе и изабрао је тренутак када је већ најављена темељна реконструкција њеног кабинета, коју је убрзао отворен удар министарки Зоране Михајловић и Јадранке Јоксимовић на њу. Према непотврђеним информацијама, Вујовић је у свом обавештењу навео да су четири године у веома осетљивом портфељу биле довољне да он покаже колико зна и вреди и да нема жељу да и даље руководи финансијама Србије. О повлачељу Вујовића са ове одговорне функције месецима се спекулисало у Немањиној 11, тако да овај његов потез, иако изгледа нагао, не представља изненађење.

Како сазнајемо, Вујовић се враћа у Америку, где ће наставити да обавља консултантски посао у Светској банци.

Некадашњи министар финансија био је на овој позицији од 2014. године. Пре тога, као члан Владе Вујовић је био на месту министра привреде од априла 2014. до августа исте године. Каријеру је започео као асистент на Институту за међународну политику и привреду у Београду и као асистент на Економском факултету у Београду, а потом и као доцент и ванредни професор на том факултету. Био је дугогодишњи сарадник Светске банке.

– Никада нисам трчао за функцијама и била ми је велика част што сам водио Београд четири године – казао је Синиша Мали који је већ “виђен” за наследника Душана Вујовића у ресору финансија.

Новости онлине

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ПОБУНА НА ВРАЧАРУ: Народ тражи оставку Весића због урушавања зграде! (видео)

ПОБУНА НА ВРАЧАРУ: Народ тражи оставку Весића због урушавања зграде! (видео)

Грађани Београда окупили су се данас испред зграде општине на Врачару како би затражили одговорност …

Бранко Павловић: Стране банке и ми

Бранко Павловић: Стране банке и ми

Као што је јавност већ обавештена, повучена су чак три предлога посланика СНС-а за доношење …

Један коментар

  1. Ovo mi liči na: Sjaši Murta, zajaši Kurta ili još bolje Kurta zajaši preko Murte. Kako reče ministar Đorđević, Vujović i Mali su dobri finansisti i kursisti. Ukoliko “doktor” zameni Vujovića, penzosi nema šta boljem da se nadaju. Gubitnik (statista) jednom, gubitnik stalno. Koje zlo će snađe penzose, ako se obistini da i premijer(ka) podnela ostvku, mada kod nas ostavke su “zabranjene”? Epilog ministrovanja Vujovića pod mentorstvom Vučeću je da je standard u Srbiji najniži u Evropi, na nivou Saharske Afrike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *