Министарка здрављаЂукић Дејановић отворила одељење болнице само да би се сликала, исти га дан затворили

0
(0)

Чачак – Иако је министарка здравља Славица Ђукић Дејановић пресецањем врпце свечано отворила одељење палијативног збрињавања у чачанској болници, најтеже пацијенте још не примају у овај болнички блок.

Чланови породице неизлечивих пацијената понадали су се да би њихова мука могла макар мало бити умањена смештањем болесника на за то предвиђено одељење, али су били непријатно изненађени када им је речено да нема ништа од палијативне неге.

„У новинама сам прочитао да је отворено одељење на ком ће најтежим болесницима бити указана посебна пажња и нега, па сам сутрадан тамо одвео тешко болесну супругу. Међутим, наишао сам на закључана врата. Када сам се обратио запосленима у болници, обавестили су ме да ово одељење још не ради и да болесницу морам збринути на хирургију. Била је у лошем стању и, нажалост, преминула је после неколико дана“, испричао нам је Чачанин који није желео да му се помиње име.

Директорка чачанске болнице др Јела Бошковић објашњава да одељење палијативног збрињавања не може да почне с радом док служба кућне неге не направи листу најтежих болесника.

„Та листа доставља се комисији која доноси одлуку о избору пацијената за збрињавање по критеријумима Министарства здравља. На овом одељењу пацијенти се не могу хоспитализовати тек тако, будући да има пуно болесника и да је време боравка ограничено на 15 дана. Очекујем да бисмо прве пацијенте могли да примимо око Нове године“, наводи др Бошковић.

Поставља се питање због чега је, ако се знало да одељење још неће прорадити, помпезно организовано пресецање врпце у присуству министарке Славице Ђукић Дејановић. Пред министаркину посету, у околини зграде палијативне неге чак је сађено и цвеће.

„Могли су мало да сачекају и да ово одељење отворе онда када буду сигурни да ће моћи да примају пацијенте. Овако су чланове њихових породица само довели у заблуду, да би министарка могла да се слика и објави још један “свој успех” „, кажу у болници.

Сестре враћене на стари посао

У присуству министарке здравља, директор Здравственог центра Радослав Милошевић изјавио је да ће на одељењу радити осам медицинских сестара и један лекар. Како сазнајемо, тим медицинских радника био је спреман, али су у међувремену сви враћени на своја матична одељења.

Владимир Никитовић

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нова.рс: Конференције Кризног штаба нису потребне – ако ћете и даље да лажете

4.8 (5) Кад је ономад Кризни штаб почетком маја, пред укидање ванредног стања, укинуо и …

Народ из Новог Сада и Чачка кренуо ка Београду, протести и у Крагујевцу! (видео)

5 (4) Грађани на протесту у Београду причају да ускоро у Београд стижу Новосађани и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend