Млади беже од вас лопова и вашег "златног доба" у коме народ нема хлеба да једе!

Млади беже од вас лопова и вашег “златног доба” у коме народ нема хлеба да једе!

Податак да једна трећина од 11.000 анкетираних студената жели да након завршених студија напусти Србију, те да половина од њих не тражи никакве услове како би евентуално размислила да остане у земљи је алармантан податак и најважнији за Министарство просвете, науке и технолошког развоја, рекла је министарка за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић.

“Стратегија за високо образовање мора узети у обзир чињеницу да школујемо младе људе, који најчешће због тога што немају адекватан посао, посао у струци и адекватна примања за започињање егзистенције, планирају да оду”, казала је Ђукић Дејановић за ТВ Прва.

Додала је да то Министарство и Универзитети морају имати веома конкретну политику око уписа и свих других стратешких корака.

“С друге стране, Управа за дијаспору, при Министарству спољних послова правиће комуникације са младим образованим и свим другим људима, нашим мигрантима у земљама у којима су они”, додала је министарка.

Упитана како ће се Србија борити против наркоманије код младих, а поводом Светског дана борбе против наркоманије, Ђукић Дејановић је казала да “млади људи у намери да одшкрину врата раја често улазе у пакао, који је хронично самоубиство”.

“Код највећих броја психоактивних супстанци да би се добило осећање еуфоприје мора се повећавати доза отрова, који у једном моменту изазива депресију центра дисање и смрт”, казала је.

Указала је на модерне болести зависности, које, за сада у Србији не постоје, али такође већ бележе смртне случајеве у свету, као што су игрице, Фејсбук зависност, интернет зависност…

“И то је једна болест зависности коју морамо дочекати спремније него што смо ове класичне везане за психоактивне супстанце”, казала је Ђукић Дејановић.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучићев режим је младе људе довео у безнађе: Изгубљене генерације Србије

Вучићев режим је младе људе довео у безнађе: Изгубљене генерације Србије

Већина младих у Србији је у безнађу и не верује ником од политичара, а све …

Месечно ти из Србије оде преко 4.000 људи а ти несрећнице тупиш о паду незапослености младих?!

Месечно ти из Србије оде преко 4.000 људи а ти несрећнице тупиш о паду незапослености младих?!

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је на крају другог квартала ове године …

3 Коментара

  1. Njena deca žive u Lisabonu!

  2. beste odavde jer ce samo biti gore, posebno vi sa decom i vi sto ne znate pusku drzati. a vi kojima nista nije jasno pogledajte fotografije glavnih clanova mafije, sto rece Bora, sve odvratne njuske, jalovice i surove neznalice.

  3. A SINA SI POSLALA U SVAJCARSKU.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *