Млади беже од вас лопова и вашег "златног доба" у коме народ нема хлеба да једе!

Млади беже од вас лопова и вашег „златног доба“ у коме народ нема хлеба да једе!

0
(0)

Податак да једна трећина од 11.000 анкетираних студената жели да након завршених студија напусти Србију, те да половина од њих не тражи никакве услове како би евентуално размислила да остане у земљи је алармантан податак и најважнији за Министарство просвете, науке и технолошког развоја, рекла је министарка за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић.

„Стратегија за високо образовање мора узети у обзир чињеницу да школујемо младе људе, који најчешће због тога што немају адекватан посао, посао у струци и адекватна примања за започињање егзистенције, планирају да оду“, казала је Ђукић Дејановић за ТВ Прва.

Додала је да то Министарство и Универзитети морају имати веома конкретну политику око уписа и свих других стратешких корака.

„С друге стране, Управа за дијаспору, при Министарству спољних послова правиће комуникације са младим образованим и свим другим људима, нашим мигрантима у земљама у којима су они“, додала је министарка.

Упитана како ће се Србија борити против наркоманије код младих, а поводом Светског дана борбе против наркоманије, Ђукић Дејановић је казала да „млади људи у намери да одшкрину врата раја често улазе у пакао, који је хронично самоубиство“.

„Код највећих броја психоактивних супстанци да би се добило осећање еуфоприје мора се повећавати доза отрова, који у једном моменту изазива депресију центра дисање и смрт“, казала је.

Указала је на модерне болести зависности, које, за сада у Србији не постоје, али такође већ бележе смртне случајеве у свету, као што су игрице, Фејсбук зависност, интернет зависност…

„И то је једна болест зависности коју морамо дочекати спремније него што смо ове класичне везане за психоактивне супстанце“, казала је Ђукић Дејановић.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Путин: Будућност Русије видим као хармонију моћне силе и благостања наших људи

Путин: Будућност Русије видим као хармонију моћне силе и благостања наших људи

0 (0) * У годишњој посланици оба дома Федералне скупштине Владимир Путин рекао: „Ова година ће …

Шта чека Србију у деценији која долази (видео)

Шта чека Србију у деценији која долази (видео)

4.5 (2) Ресуверенизација, заштита животне средине, обнављање становништва и очување интегралистичке свести и бриге за …

3 Коментара

  1. Njena deca žive u Lisabonu!

  2. beste odavde jer ce samo biti gore, posebno vi sa decom i vi sto ne znate pusku drzati. a vi kojima nista nije jasno pogledajte fotografije glavnih clanova mafije, sto rece Bora, sve odvratne njuske, jalovice i surove neznalice.

  3. A SINA SI POSLALA U SVAJCARSKU.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend