fbpx

Млади – носилац наде и промена у Србији

0
(0)

Млади људи и жене, Бог вас позива на рад за нашу отаџбину Србију и Исуса Христа, праведније и поштеније друштво у коме се људски живот цени и вреднује. Ако ви не прихватите позив, ко ће?

Зашто је омладина у кризи?

Наше младе генерације услед лошег васпитања и запуштања од стране родитеља, цркве и државе, као и деструктивног утицаја популарне културе налазе се у тешкој кризи.

Млади, иако многи од њих формално исповедају православну веру, одају се тежњи за уживањем и задовољствима. Они непрестано жуде за нечим што би задовољило њихову жељу за свакодневним променама и забавом. Површношћу, модом, таштином, бесмисленим разговорима и празним смехом – тако карактеристичним за живот већине младих – Бог је обешчасћен.

Млади су, у великој већини, у страшној обмани. Својим непосвећеним животом они срамоте православно име, а својим примером представљају замку за друге.

На младе сви имају већи утицај од Светог писма

Млади су толико омађијани заводничком силом популарне културе и лажног система образовања да немају ни најмању представу о истинама садржаним у Библији. Уместо да за узоре узму наше значајне историјске личности, борце са слободу, истину и правду или херојска дела јунака из библијских прича, млади прихватају сугестије и савете музичара, глумаца, професионалних спортиста и других популарних личности, не увиђајући да њихови ставови у потпуности противрече библијским истинама које представљају темељ наше православне вере.

Наркомани, алкохоличари, развратници, материјалисти и издајници националних интереса на жалост имају много већи утицај на православну омладину од Светог писма.

Разарање карактера младих

Суровости такмичарског спорта, болешљива сентименталност са једне стране као и грубост и искоришћавање особа супротног пола са друге стране, које долазе до изражаја у предбрачним односима, деструктивне и самоубилачке поруке које долазе кроз музику и филм, исмејавање традиционалних националних вредности, све то разара каракер младих и од њих ствара људе који неће бити способни да се изборе са тешким одговорностима које ће живот неминовно ставити пред њих, а још мање ће бити способни да буду родитељи и васпитачи нових генерација.

Усмерити младалачку енергију према Христу и отаџбини

Наша омладина се мора уздићи на виши духовни ниво ако жели да духовно обнови нашу земљу. Омладина мора узети Свето писмо за свога саветника и свог вођу.

Млади су снажни јер их нису изнуриле бриге и бреме година као њихове родитеља. Њихова осећања су ватрена, и ако они таква своја осећања и наклоности, уместо себичним задовољствима и пролазној забави, посвете православним вредностима, Исусу Христу и интересима наше отаџбине Србије, вршећи вољу Божју, они се с правом могу надати бољем и непролазном животу, и биће заувек овенчани славом, чашћу и бесмртношћу.

Млади – носилац наде и промена у Србији

Млади људи треба да буду носиоци друштвене реформе у нашој земљи, а појава национално свесне омладине која у косовском завету види нешто за шта се вреди жртвовати и борити даје велику наду да Србија ипак има будућност.

Нико не може дати такав допринос делу Божјем као млади људи и жене који се у потпуности посвете и предају Богу. Правилно усмерени, млади могу да врше веома снажан утицај.

Божји позив младима

Млади људи и жене, Бог вас позива на рад за нашу отаџбину Србију и Исуса Христа, праведније и поштеније друштво у коме се људски живот цени и вреднује. Промените свој животни пут и начин деловања, ви можете да урадите много више од старијих и изнурених.

Имајте на уму речи светог апостола Јована: “Писах вам младићи јер сте јаки, и Реч Божја у вама стоји, и надвладасте нечастивога.”

Аутор: Марко Бранковић
Извор: Вести011

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СРБИЈА ПОНОВО УВОДИ КАРАНТИН! За Београд полицијски час већ од викенда?!

4.3 (4) „Полиција ће у сарадњи са санитарном инспекцијом поново контролисати да ли заражени пацијенти …

Укинут редовни авиосаобраћај између Грчке и Србије

0 (0) АТИНА – Од данас 7. јула па све до 15. јула у 23:59 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *