Насловна / Србија / Много сте се ви пургери заиграли…
Много сте се ви пургери заиграли... 1

Много сте се ви пургери заиграли…

КАДА је пре тачно две године објавио свој први политички интервју, као најмлађи, новоизабрани одборник Скупштине града Бањалука, и то управо у “Вечерњим новостима”, заклео се да ће по цену сопствених јавних пораза вратити обичним људима наду, веру да не смеју бити другачији, деградирани у односу на полтроне система, и да ће се на све начине, борити за њихова права. Већ на првој седници, то је обећање испунио, одрекао се јавно своје месечне одборничке накнаде у вредности од 500 евра и наложио да се преусмери у стипендије студената, који би желели знање али нису у могућности да студирају.

Зато и не чуди што је на минулим општим изборима у БиХ, 25-годишњи Драшко Станивуковић освојио рекордан број гласова као кандидат ПДП за посланика у НС РС, изнад 20.000 и тако показао да није изневерио своје грађане.

– Никада нећу изневерити људе са којима живим и даље ћу се борити за њихово право. Нисмо се одрекли мандата, јер не прихватамо резултате избора, само смо рекли да нећемо ући у парламент док се не испоштују три основна услова: право на слободу говора, односно измену Закона о јавном ТВ сервису, право на демократске изборе, односно измене Изборног закона и право на живот, односно решавање убиства Давида Драгичевића – изјавио је Станивуковић за “Новости”, алудирајући на скуп након избора, на којем је народ јавно изразио незадовољство изборним резултатом, а од појединаца из опозиције је затражено да се одрекну и мандата.

Станивуковић је подвукао и то да је крајње време за смену генерација и да се у пензију пошаљу “политичке мумије” и из позиције и из опозиције, које су народ одвеле у безизлазан лавиринт стагнације и пропадања.

– Сматрам се представником Српске новог политичког таласа, којем припадају и млади Иван Пернар, Бели Прелетачевић, Дамир Никшић, Марко Милачић, Борис Малагурски… Време ће показати да наше идеје имају смисла. Борићемо се, сви заједно, на целом Балкану да створимо повољан амбијент у којем ће овај народ опет моћи да дише, гледа својим очима, ствара својим рукама. Доста нам је мржње и површних идеја и лажног патриотизма који се сервира полуписменима – истиче наш саговорник.

АПАРАТИ ЗА МЕРЕЊЕ ШЕЋЕРА

КАО што је то урадио и са одборничком, Станивуковић то исто планира и са посланичком накнадом. Овога пута, део ће преусмерити у лечење дијабетеса у Српској, а део ће и даље усмеравати у стипендије младима.

– Све више младих болује од дијабетеса, желим на овај начин да им помогнем. Како наш фонд не рефундира апарате за кућно мерење шећера, половину своје накнаде или неколико целих преусмерићу за куповину тог уређаја – каже Станивуковић.

Н. РАДИЋ, Новости.рс

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

РХМЗ УПОЗОРАВА! У деловима Србије очекују се нови пљускови праћени олујним ветром 11

РХМЗ УПОЗОРАВА! У деловима Србије очекују се нови пљускови праћени олујним ветром

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да се сутра и у среду на југозападу, југу и …

Невероватне фотографије неба над Новим Садом пре и после невремена (фото) 12

Невероватне фотографије неба над Новим Садом пре и после невремена (фото)

Нови Сад и околину погодило је невреме, а забележене су невероватне фотографије неба над Новим …

Један коментар

  1. млади Иван Пернар, Бели Прелетачевић? Цврц…Бели Прелетачевић је обичан пајац, о Пернару неком другом приликом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *