fbpx

Много сте се ви пургери заиграли…

0
(0)

КАДА је пре тачно две године објавио свој први политички интервју, као најмлађи, новоизабрани одборник Скупштине града Бањалука, и то управо у “Вечерњим новостима”, заклео се да ће по цену сопствених јавних пораза вратити обичним људима наду, веру да не смеју бити другачији, деградирани у односу на полтроне система, и да ће се на све начине, борити за њихова права. Већ на првој седници, то је обећање испунио, одрекао се јавно своје месечне одборничке накнаде у вредности од 500 евра и наложио да се преусмери у стипендије студената, који би желели знање али нису у могућности да студирају.

Зато и не чуди што је на минулим општим изборима у БиХ, 25-годишњи Драшко Станивуковић освојио рекордан број гласова као кандидат ПДП за посланика у НС РС, изнад 20.000 и тако показао да није изневерио своје грађане.

– Никада нећу изневерити људе са којима живим и даље ћу се борити за њихово право. Нисмо се одрекли мандата, јер не прихватамо резултате избора, само смо рекли да нећемо ући у парламент док се не испоштују три основна услова: право на слободу говора, односно измену Закона о јавном ТВ сервису, право на демократске изборе, односно измене Изборног закона и право на живот, односно решавање убиства Давида Драгичевића – изјавио је Станивуковић за “Новости”, алудирајући на скуп након избора, на којем је народ јавно изразио незадовољство изборним резултатом, а од појединаца из опозиције је затражено да се одрекну и мандата.

Станивуковић је подвукао и то да је крајње време за смену генерација и да се у пензију пошаљу “политичке мумије” и из позиције и из опозиције, које су народ одвеле у безизлазан лавиринт стагнације и пропадања.

– Сматрам се представником Српске новог политичког таласа, којем припадају и млади Иван Пернар, Бели Прелетачевић, Дамир Никшић, Марко Милачић, Борис Малагурски… Време ће показати да наше идеје имају смисла. Борићемо се, сви заједно, на целом Балкану да створимо повољан амбијент у којем ће овај народ опет моћи да дише, гледа својим очима, ствара својим рукама. Доста нам је мржње и површних идеја и лажног патриотизма који се сервира полуписменима – истиче наш саговорник.

АПАРАТИ ЗА МЕРЕЊЕ ШЕЋЕРА

КАО што је то урадио и са одборничком, Станивуковић то исто планира и са посланичком накнадом. Овога пута, део ће преусмерити у лечење дијабетеса у Српској, а део ће и даље усмеравати у стипендије младима.

– Све више младих болује од дијабетеса, желим на овај начин да им помогнем. Како наш фонд не рефундира апарате за кућно мерење шећера, половину своје накнаде или неколико целих преусмерићу за куповину тог уређаја – каже Станивуковић.

Н. РАДИЋ, Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

УЗУРПИРАНА Скупштина нема председника, ЗАБРЊИЧЕНА СТОКА чека Вучића

3.6 (7) Два дана пре истека законског рока, конституисан је нови сазив Народне скупштине. Дочекана …

ВУЧИЋ: Вакцинисаћемо народ крајем децембра!

2 (4) СНС изнео план за масовну вакцинацију Србије. Председник Србије Александар Вучић рекао је …

Један коментар

  1. млади Иван Пернар, Бели Прелетачевић? Цврц…Бели Прелетачевић је обичан пајац, о Пернару неком другом приликом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *