Роберт Спенсер: ЦИА и Саудијци крили истину о страдању Срба

0
(0)

САУДИЈСКА Арабија је утицала на Сједињене Америчке Државе како би „нестао“ документ о масакру над Србима у околини Сребренице 1993. године. Ова држава има огроман утицај на државни апарат у Вашингтону, па је тако и дошло до тога да ЦИА деведесетих година прошлог века сакрије праву истину о догађајима у Босни и Херцеговини.

Овако, недавно откриће „Новости“ о улози америчких обавештајаца у скривању извештаја о злочинима над Србима у Подрињу, у ексклузивном разговору за наш лист коментарише познати амерички аналитичар Роберт Спенсер. Овај експерт за радикални ислам и тероризам и уредник сајта „Џихад воч“, сматра да је могуће да САД промене своју политику према БиХ, али „само у случају заокрета у односима Америке и Саудијске Арабије“.

* Пре рата, Саудијска Арабија и Иран нису имали јак утицај у БиХ. Зашто је бивши председник Клинтон дозволио џихадистима да дођу у БиХ и учврсте своје присуство у Европи?

– Бил Клинтон је донео катастрофалну одлуку да сарађује са муслиманима током грађанског рата на Балкану. Овом одлуком, он је омогућио успостављање џихадистичког упоришта, а све под плаштом демократије и права на самоопредељење. Није тешко закључити да је председник Клинтон при доношењу ове одлуке био под утицајем Саудијске Арабије.

* Да ли се амерички политичари кају због овакве одлуке с обзиром на јачање радикалног исламског тероризма у Европи?

– По мојим сазњањима не, али требало би!

* Да ли Бошњаци исповедају толерантнији ислам од народа на Блиском истоку?

– Не! То је све исто! Поготово због чињенице да је Босна на мети вехабија, које већ 20 година преплављују ту земљу.

 

* Да ли БиХ могу да опстану као демократска и мултинационална држава, упркос растућем утицају неких блискоисточних земаља?

– Не! Шеријат је неспојив са демократијом. На крају, Босна ће морати да се определи за једно или друго.

* Да ли су Иран и Саудијска Арабија учествовали у нападима 11. септембра 2001. године и зашто сматрате да је Босна била кључна за организовање овог терористичког напада?

НАФТА, НОВАЦ И ИРАН* ШТА се крије иза привилегованог положаја Саудијске Арабије у Вашингтону? – Нафта, новац и заједничко непријатељство према Ирану.

– Озлоглашених 28 страница из извештаја Комисије за 11. септембар, а које су годинама биле чуване као тајна, откривају велику улогу Саудијске Арабије у нападима 2001. године. Поред тога,савезни суд је пронашао доказе о умешаности Ирана у тај чин. Сходно томе, суд је донео одлуку по којој Иран мора да плати вишемилионску одштету породицама погинулих тог дана. Са друге стране, Ал каида је Босну позиционирала као главну оперативну базу за терористичке акције током деведесетих година прошлог века. Такође, терористи који су учествовали у нападима 11. септембра, из Босне су организовали своје акције.

* Који је интерес САД да војно интервенише у секуларним исламским земљама, а да подржава Саудијску Арабију?

– Америка се руководи реалполитиком у савезу са Саудијском Арабијом. Америци су потребни Саудијци, или ми мислимо да су нам потребни због нафте, али и као противник Ирану. Надам се да ће се овај срамни савез једног дана окончати, иако видим његову сврху као контратежу иранској експанзији у региону.

Ј. ТРИПКОВИЋ, Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Хрватски Црвени криж не жели помоћи Србима страдалим у земљотресу (видео)

4.6 (32) Романа Иљегић, говори како хрватски Црвени Криж не жели да помогне Србима само …

Унијатство и фалсификовање историје Срба (ВИДЕО)

5 (4) Само кроз историју унијаћења, можемо схватити процес настанка кључних фалсификата српске историје. У …

Један коментар

  1. dok ima nafte mogu da se kurce, al kad nestane nece za njih hteti kauboji ni da cuju, pa ce se juriti po pesku, vatati kamile i koze i spavati pored keradi i svinja u svojim usmrdelim satorima, divljaci bili i ostali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend