ВУЧИЋ ЈЕ ОВО ДОЗВОЛИО: Кинези у Србији држе раднике буквално као робове (видео)

ВУЧИЋ ЈЕ ОВО ДОЗВОЛИО: Кинези у Србији држе раднике буквално као робове (видео)

Зрењанински активисти покушали су да из круга зрењанинске фабрике “Линглонг” у којем су смештени вијетнамски радници изведу једног од запослених који је због изјава које је давао медијима добио отказ, након чега је настао општи хаос.Активисти су по радника дошли аутомобилом и успели да сместе радника у кола, али је приватно обезбеђење опколило активисте и село на хаубу аутомобила забрањујући да га извезу.

Један од припадника обезбеђења је викао „с којим правом ви узимате раднике, одакле вам налог за то“, на шта му је једна од активисткиња одговорила “па није он роба да га узмемо”.

Активисти су успели да узбуњивача из Линглонга изведу захваљујући осталим радницима који су излетели из барака и који су физичком снагом одгурали раднике обезбеђења и држали их док аутомобил са њиховим колегом није изашао из круга фабрике.

– Успели смо да узмемо и вратимо пасош једног радника, човек је сада на безбедном, а борба се наставља – наводе из Солидарне кухиње.


Подсећамо, турбуленције у кругу фабрике гума у Зрењанину почеле су пре пет дана, након што је Н1 објавио снимке из кампа у коме су смештени вијетнамски радници. Министарство за рад послало је инспекцију на градилиште Линглонга, а организацији Астра која је и поднела пријаву за потенцијалну трговину људима с циљем радне експлоатације тражи хитну реакцију свих надлежних.Синоћ је, међутим, дошло до новог развоја ситуације, у којој је блокирана екипа новинара и сниматеља Н1 која је завршила снимање испред барака у којима су смештени радници из Вијетнама. На изласку из индустријске зоне Зрењанин југоисток, непозната особа на неколико минута аутомобилом је блокирала пролаз екипи. А исти тај човек био је присутан и данас и спречавао је одлазак радника.

Директно.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Смедерево: Кинеска фабрика трује пуном паром, град у црвеној прашини

Смедерево: Кинеска фабрика трује пуном паром, град у црвеној прашини

Неколико стотина метара од џиновских пећи челичане у кинеском власништву у Смедереву, село Радинац прекривено …

Kинези окупирају Србију, уз подршку српског тиранина Александра Вучића

Kинези окупирају Србију, уз подршку српског тиранина Александра Вучића

Александар Вучић, уз подршку свих државних институција, врши геноцид над Србима и осталим староседеоцима у …

Један коментар

  1. Господин ΛV није реаговао за услове у којима живе вијетнамски радници у Зрењанину. Можда информација није стигла до њега, или због заузетости, није имао времена да реагује. Можда је још битније, зашто да квари односе са провереним колегом и пријатељем Си Ђинпингом због пар стотина робова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *