fbpx

МУП: Нисмо асистирали у рушењу објекта на Копаонику јер није приложена потпуна документација

0
(0)

Полиција је одбила да асистира у рушењу нелегално подигнутог објекта на Панчићевом врху на Копаонику јер Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре претходно није приложило потпуну документацију, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије на упит Радија Слободна Европа.

„Од стране Министарства грађевинарства достављен је захтев за пружање полицијске помоћи приликом спровођења извршења решења Одељења грађевинске инспекције о уклањању објекта на Копаонику, уз који (међутим) није приложен одговарајући доказ да је надлежни орган покушао извршење без пружања полицијске помоћи”, наводи се у саопштењу МУП-а.

Нелегално сазидани објекат на највишој тачки на Копаонику и даље ради, иако је за данас било заказано рушење, до кога, међутим, није дошло, мада је припремано, пренео је Радио слободна Европа.

Како објашњава МУП, Законом о полицији прописано је да се помоћ пружа када се у спровођењу извршења основано очекује отпор.

Одредбе истог закона предвиђају да уз захтев за пружање помоћи мора бити приложен акт којим се доказује да је орган надлежан за извршење покушао извршење без пружања полицијске помоћи.

МУП даље наводи да је 27. јула 2018. полицијска станица у Брусу добила захтев за пружање асистенције поводом уклањања спорног објекта.

„Како исти није био у складу са одредбама Закона о полицији, тачније није достављен доказ да је покушано извршење без полицијске помоћи, дана 30.07.2018, подносилац захтева обавештен је о формалним недостацима и упућен да достави потребну документацију, што до данас није учињено, сходно чему асистенција није могла бити пружена”, наводи се у саопштењу Одељења за медије и комуникације МУП-а Србије.

Рушење нелегалног објекта од 1.000 квадрата на Панчићевом врху заказано је за данас, али то се ипак није догодило јер, како је за Инсајдер речено у Министарству грађевинарства, није обезбеђена „неопходна асистенција полиције”.

Рушење је одложено док се не испуне сви предвиђени услови, навели су из Министарства.

Министарство грађевинарства је после скоро годину дана од када је почела градња нелегалног објекта од 1.000 квадрата на Панчићевом врху и после неколико налога и решења о рушењу, 25. јула ове године донело решење о рушењу којим инвеститорку Снежану Митковић из Смедерева обавештава да ће објекат и септичка јама од 180 квадрата бити уклоњени, а крајем прошле недеље коначно су искључени вода и струја, али се ни данас то није одгодило.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ДРЖАВНА БАНДА Први Стефановићев човек сарађивао са Колувијом на плантажи марихуане Јовањица

4.9 (14) Оптужница против Предрага Колувије, коју је КРИК јуче добио од Тужилаштва за организовани …

Немачки медији: Србија није демократија – прекинути преговоре са ЕУ док је Вучић на власти

4.6 (18) Србија није демократија и преговоре о њеном чланству у ЕУ треба суспендовати све …

2 Коментара

  1. ni u sava mahali nisu imali dokumentaciju. – a kod nas se inace vlada usmenim dekretima. – samodrzac naredi, a to ima vaznost zakona, sluzincad prenesu usmeno poruku i stvar zavrsena. – nema dokaza, nema tragova, a od izme(t)car a brzo i ministar postane ako je veran i ako se duboko klanja.

  2. A u iseljavanju sirotinje asistirate mamu vam jebem izopacenu zvalavu. idite na kosovo siptari vam se gomilaju na severu. Za to su vam mala muda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *